Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Obres urbanitza els entorns del CEIP Montserrat Solà per millorar l’accés

Escoltar

El Servei d’Obres urbanitza els entorns del CEIP Montserrat Solà per millorar l’accés

La vorera d’Enric Granados s’ampliarà fins als 3 metres davant del centre

El Servei d’Obres de l’Ajuntament comença aquesta setmana la urbanització dels entorns del nou CEIP Montserrat Solà, ara en construcció, per tal de millorar l’accés dels futurs usuaris de l’equipament educatiu.

 

Els treballs afecten al carrer d’Antonio de Solís, davant del nou centre escolar, i també al carrer d’Enric Granados on es troba la façana principal de l’edifici. L’objectiu és millorar l’accés des del carrer d’Enric Granados, que actualment té unes dimensions de vorera insuficients per absorbir l’alta afluència d’usuaris que genera una escola. Per això s’ampliarà la vorera fins als 3 metres, deixant una calçada de 5 metres i mantenint l’aparcament en el costat oposat al centre educatiu.

 

A causa dels desnivells del terreny de la zona, es reordenarà l’espai amb la construcció d’una escala-rampa que facilitarà l’accés. Es preveu també la plantació d’arbrat al llarg de la vorera i una nova reubicació dels fanals.

 

La situació del CEIP Montserrat Solà, que s’ubica al costat del parc de La Llibertat, afavoreix que el projecte també contempli una zona verda. L’espai de transició entre la zona pavimentada i l’enjardinada serà un paviment verd, el qual estarà preparat perquè s’hi pugui sembrar. També s’hi instal·laran bancs de fusta.

 

Les obres han estan adjudicades a l’empresa Graiva Obres i Serveis, SL, per un import de 306.249,86 (IVA inclòs). Els treballs tenen una durada prevista de 18 setmanes.

 

Les obres d’urbanització de l’espai d’accés al nou CEIP Montserrat Solà estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.