Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local de Català oferta 30 cursos als que s’han apuntat més de 700 persones

Escoltar

El Servei Local de Català oferta 30 cursos als que s’han apuntat més de 700 persones

En aquest curs, 2009-2010, s’ha produït un increment d’alumnes de prop del 10%

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, el president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Francesc Teixidó i la directora del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme, Maria Fradera, han ofert avui una roda de premsa sobre les dades de matriculació del curs 2009-2010 del Servei Local de Català.


 

El Servei Local de Català del Centre de Normalització Lingüística del Maresme ha programat 30 cursos de diferents nivells per aprendre o millorar el català. Les inscripcions han registrat 726 alumnes, gairebé un 10% més que l’any passat.

 

Els cursos que s’ofereixen són els següents: 9 cursos de nivell inicial amb 188 alumnes, 11 cursos de nivell bàsic amb 275 inscrits, 3 de nivell elemental amb 82 estudiants, 3 de nivell intermedi i 3 de nivell de suficiència amb 75 i 76 alumnes, respectivament. De nivell superior s’ofereix un curs amb 30 alumnes inscrits.

 

L’oferta de cursos s’ha adaptat a la demanda, és a dir s’ha incrementat un total de 3 cursos en els nivells inicial, bàsic i elemental, i s’ha transformat un curs monogràfic de 45 hores en un de suficiència de 120 hores, amb l’objectiu d’atendre millor les necessitats detectades.

 

Els cursos de nivell bàsic són gratuïts i els de nivell elemental, intermedi i de suficiència preveuen reduccions del 70% per a les persones en situació d’atur.

 

A banda d’aquests cursos, el CNL del Maresme porta a terme, amb conveni amb l’Ajuntament de Mataró, els cursos per a persones nouvingudes que es programen al llarg del curs segons les necessitats que es donin.

 

L’Ajuntament està integrat en el CNL des de l’any 1990 i col·labora amb les activitats que organitza com el programa Voluntariat per la Llengua, entre d’altres.