Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TCM, l'IMPEM i GENTIC impulsaran conjuntament les empreses de base tecnològica del Maresme

Escoltar

El TCM, l'IMPEM i GENTIC impulsaran conjuntament les empreses de base tecnològica del Maresme

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), Alícia Romero, i el president del Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Maresme (GENTIC), Josep-Lluís de Gabriel, han firmat avui al matí un acord de col·laboració per impulsar plegats l'economia de la comarca basada en empreses tecnològiques.

 

L'acord preveu una estreta col·laboració en l'organització d'esdeveniments com el fòrum Innova 360, que se celebra anualment a Mataró durant la tardor, o els ponts tecnològics, viatges amb l'objectiu de posar en contacte empreses i institucions amb sectors i territoris que destaquen en alguna activitat, com el que la Cambra de Comerç de Barcelona organitza aquest estiu a l'Argentina. Per part de l'IMPEM i el TCM, l'acord implica potenciar els serveis que es presten a aquestes empreses pel que fa a l'assessorament, la recerca de vies de finançament o la promoció exterior. Aquestes accions persegueixen fomentar la cooperació entre les empreses TIC de la comarca, generalment petites i mitjanes, i afavorir així mateix la transferència de tecnologia entre els diferents agents (centres tecnològics, escoles universitàries de la ciutat i empreses).

 

GENTIC, per la seva banda, es compromet a implicar-se en la difusió del projecte de parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com a col·laborar activament en aquest projecte. Així mateix, GENTIC, TCM i l'IMPEM crearan una comissió per fer el seguiment i desenvolupar el conveni signat avui.

 

Quant a la dotació econòmica, el conveni format avui preveu la participació de TCM i IMPEM en el finançament de les activitats de GENTIC a través d'una subvenció total de 10.000 euros durant l'exercici 2009.