Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus Mataró-Maresme signa un acord amb el Consorci Sanitari del Maresme per impulsar els estudis d’Infermeria

Escoltar

El TecnoCampus Mataró-Maresme signa un acord amb el Consorci Sanitari del Maresme per impulsar els estudis d’Infermeria

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han signat avui un acord per impulsar de manera conjunta els estudis d’Infermeria en el marc del que serà la futura Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.
La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el CSdM treballen de manera conjunta en el disseny de la nova Facultat que entrarà en funcionament a la futura seu del parc, situada a la zona del Rengle de Mataró. La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha iniciat els tràmits per a la creació de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar i ja n’ha sol·licitat l'adscripció a la Universitat Pompeu Fabra, amb la qual manté una excel·lent relació a través de l'Escola Universitària del Maresme, centre adscrit a aquesta universitat.

 

Un cop es posin en marxa els estudis d'Infermeria, el Consorci Sanitari del Maresme, entre d’altres institucions, serà la referència per a aquests estudis, aportant professionals que faran la docència, oferint els seus espais per a les pràctiques i participant en la recerca.

 

L'àmbit de la salut està experimentant un gran creixement i és una de les àrees en les quals s'especialitzarà el parc TecnoCampus Mataró-Maresme. Segons diversos estudis, a Catalunya falten actualment uns 21.000 professionals d’infermeria per situar-nos a la mitjana europea. Si es tenen en compte factors com l’increment de la població, l’envelliment, l’augment de l’esperança de vida i la jubilació de professionals, aquesta demanda es pot situar en 30.000 professionals l’any 2025.

 

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme és l'encarregada de la gestió del parc científic i de la innovació del mateix nom. Actualment, el parc integra l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró. Amb l'impuls principal de l'Ajuntament de Mataró, el parc estrenarà una nova seu a la zona del Rengle de Mataró el tercer trimestre del 2010.

 

El CSdM gestiona l’Hospital de Mataró, 3 centres d’atenció primària, un sòciosanitari i una residència. L’entitat atén una població de 250.000 persones del Maresme Central, des de Premià de Mar fins a Arenys de Munt. En canvi, en salut mental, l’àrea d’influència de la institució comprèn un total de 400.000 habitants, tota la comarca del Maresme.