Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus premia els treballs de recerca d'alumnes de Batxillerat i cicles formatius

Escoltar

El TecnoCampus premia els treballs de recerca d'alumnes de Batxillerat i cicles formatius

 


El parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme va celebrar ahir dimecres a la Nau Gaudí de Mataró l'acte d'entrega dels premis que organitzen les dues escoles universitàries que formen part del parc: l'Escola Universitària del Maresme (EUM) i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT). En el cas de l'EUPMT, s'han lliurat els premis Enginy; els premiats són alumnes de batxillerat de diversos centres de Mataró pels treballs de recerca realitzats. En el cas de l'EUM, es tracta de treballs d'alumnes de cicles formatius de grau superior. En tots dos casos els premiats rebran una beca per cursar gratuïtament el primer curs de la carrera que triïn d'entre les que ofereixen els dos centres, i que a partir del curs vinent estan ja totalment adaptades a l'Espai Europeu d'Educació Superior.


 

El jurat dels Premis Enginy ha avaluat 7 treballs, i per l'alta qualitat dels treballs ha acordat premiar-ne cinc i atorgar un premi especial a un sisè. Entre els aspectes que s'han valorat i puntuat dels treballs presentats cal destacar la creativitat a l'hora d'idear un nou producte, l'originalitat de la proposta i la capacitat per presentar els projectes d'una manera concreta i clara. Els treballs presentats són aplicacions de les tecnologies per aportat solucions en l'àmbit de productes audiovisuals o els serveis per a persones amb dependències, entre altres.

 

Pel que fa al Premi Inici de Vol s'han avaluat fins a 9 treballs de diversos centres. En aquest cas el jurat ha premiat en solitari un dels treballs per la seva alta qualitat. Es tracta del projecte presentat per Alberto Fossas García i Xavier Martínez Gámiz, de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró. En el cas d'aquests premis hi ha hagut un reconeixement especial per al tutor del treball, Joan Piqué Mendoza, i per al centre, al qual s'ha lliurat un lot de llibres d'economia i turisme.

 

Electro-Bike Mataró, la proposta guanyadora del Premi Inici de Vol de l'EUM, planteja la creació d'una empresa mataronina que s'encarregaria de gestionar el servei públic de lloguer de bicicletes. El servei el formarien 180 unitats, repartides en 12 estacions adaptades a aquest tipus de vehicle, i situades en 12 punts molt estratègics de la ciutat de Mataró. Per fer-se'n una idea, és un servei similar al "Bicing" que hi ha a Barcelona o a Saragossa, però amb l'afegit que incorpora com a proposta de valor que les bicicletes tindrien adaptat un motor elèctric d´assistència per tal que l'esforç a l'hora de pedalar fos menor.

 

 


Premis Enginy 2009 (EUPMT)

 

Premiats:

 

- Disseny d’un habitatge unifamiliar aïllat : Víctor Caballero Mateo de l’Escola GEM de Mataró

- Sorpreses a Pequín: Manuel Alfonso Díaz Sanguino de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró

- Aplicacions dels superconductors de David Montalbán Fernández de les Escoles Freta de Mataró

- Programació en JAVA d’Albert Batallé García de l’IES de Vidreres

- Domòtica per a invidents d’Ester García Carvajal de l’IES Puig i Cadafalch de Mataró

 

Premi addicional en els Premis Enginy:

 

- Tecnodependència d’Antoni Grau Llinàs de l’ Escola Pia Santa Anna, Mataró

 

 

Premis Inici de Vol (EUM)

 

- Electro-Bike Mataró d’Alberto Fossas García i Xavier Martínez Gámiz de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró.