Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els carrers de Sant Ignasi de Loiola, de l’Abat Antoni Maria Marcet i de Magí Raventós renoven la xarxa de clavegueram

Escoltar

Els carrers de Sant Ignasi de Loiola, de l’Abat Antoni Maria Marcet i de Magí Raventós renoven la xarxa de clavegueram

L’obra estava prevista al Pla Director del Clavegueram de Mataró

L’Ajuntament està executant les obres de substitució del col·lector d’aigües residuals i pluvials que discorre pel carrer de Sant Ignasi de Loiola, de l’Abat Antoni Maria Marcet i de Magí Raventós, als Molins, per tal de millorar el funcionament de la xarxa de clavegueram d’aquest sector de la ciutat. L’actuació forma part del Pla Director del Clavegueram de Mataró.

 

Els treballs van començar a finals d’abril. El nou col·lector, de tub de PVC, tindrà 600 mil·límetres de diàmetre al carrer de Sant Ignasi de Loiola, entre l’avinguda del Velòdrom i el carrer de l’Abat Antoni Maria Marcet, i en aquest darrer vial entre els carrers de Sant Ignasi de Loiola i de Magí Raventós. Des del carrer Magí Raventós fins a la cruïlla del passeig de Carles Padros es col·locarà un altre tub de 800 mil·límetres de diàmetre.

 

A la rotonda cruïlla del passeig de Carles Padrós es construirà un pou amb la funció de sobreeixidor. Des d’aquest punt, les aigües pluvials seran conduïdes fins al col·lector del Desviament mitjançant una canonada de 800 mil·límetres de diàmetre, mentre que les aigües residuals es transportaran a l’actual xarxa de residuals del carrer mitjançant una canonada de 400 mil·límetres de diàmetre. D’aquesta manera es preveu evitar que les aigües pluvials afectin a la part baixa de la ciutat, i en concret al carrer de Lepanto i la zona de l’estació de RENFE.

 

Es connectaran tots els claveguerons que estiguin en servei i es substituiran aquells que estiguin en mal estat.

 

Les obres estan adjudicades a l’empresa Construcciones y Obras Públicas García Cano e Hijos, SA, per un import de 330.747,64 € (IVA inclòs). Els treballs tenen una durada prevista de 6 mesos.

 

L’execució de les obres ha obligat a tallar el trànsit el passeig de Carles Padrós a l’alçada del passeig del Desviament, tot i que està previst que es pugui restablir la circulació de vehicles en aquesta zona després dels treballs d’asfaltatge que es preveu executar la setmana que ve.

 

La substitució del col·lector d’aigües residuals i pluvials que discorre pel carrer de Sant Ignasi de Loiola, de l’Abat Antoni Maria Marcet i de Magí Raventós està finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.