Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris de Mataró obren en horari especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Escoltar

Els cementiris de Mataró obren en horari especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants

 


Els dos cementiris municipals de Mataró han posat en marxa un dispositiu especial per l’augment de visitants amb motiu de la festivitat de Tots Sants i en els dies previs. Des de diumenge 25 d’octubre i fins a diumenge 1 de novembre el Cementiri de Les Valls i el Cementiri dels Caputxins obren al públic de 8.00 a 18.00 hores.


 

D’altra banda, durant el cap de setmana es facilitarà informació tant a les noves oficines d’atenció al públic del Cementiri de Les Valls com a les antigues oficines del Cementiri dels Caputxins. Les dues estaran obertes dissabte 31, de 9.30 a 13.30 hores, i diumenge 1 de novembre de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores.

 

Com cada any, Mataró Bus també reforça el servei d’autobusos que arriben fins als cementiris. Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre les línies 3 i 4 perllongaran el seu recorregut després de la parada de l’Hospital de Mataró per arribar fins al Cementiri de Les Valls (carrer de Galícia) durant les hores d’obertura d’aquest. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri. Per arribar al Cementiri dels Caputxins es recomana utilitzar les línies 6, 3 o 4 de Mataró Bus, que tenen parades properes al mateix.

 

Per afavorir els desplaçaments, l’Ajuntament també habilitarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles. Aquesta parada funcionarà de divendres 30 d’octubre a diumenge 1 de novembre, de 8.00 a 21.00 hores.

 

Com a novetat, aquest any està previst obrir la capella del Cementiri dels Caputxins per dur a terme una actuació musical, que tindrà lloc de 12.00 a 13.00 hores i anirà a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i de l’Escola de Música El Carreró.

 

 

Millores als cementiris

 

Aquest any s’ha posat en marxa el nou edifici administratiu i de serveis del Cementiri de Les Valls, que acull també els primers forns crematoris de la comarca del Maresme. L’entrada del cementiri des de la carretera de Cirera ha passat a ser l’accés principal, des d’on s’arriba directament al nou edifici i on s’ha creat una zona d’aparcament.

 

Pel que fa al Cementiri dels Caputxins, a finals de maig va acabar la segona fase dels treballs de rehabilitació pendents, que han suposat l’arranjament de quatre illes de nínxols. En aquests moments s’està redactant el projecte per dur a terme la tercera fase de les cinc que ha d’executar l’empresa concessionària dels cementiris, Cementiris Metropolitans CGC SL.

 

A part de les obres realitzades, s’han dut a terme diferents actuacions de manteniment general en els dos cementiris.