Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes i faltes pugen un 17% respecte l’any passat i les detencions augmenten en un 13,53%

Escoltar

Els delictes i faltes pugen un 17% respecte l’any passat i les detencions augmenten en un 13,53%

Els accidents de trànsit han disminuït per sisè any consecutiu

Avui dimecres, 18 de febrer, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró, on s’ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant l’any 2008.


En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers anys. Així, en el 2008 el nombre d’accidents s’ha reduït un 8%, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 13,5%, destacant la important baixada de la lesivitat greu i mortal (443 víctimes lleus, 33 greus i cap víctima mortal). Aquesta disminució dels accidents de trànsit ja fa sis anys que es manté i és gràcies a l’actuació conjunta de la Policia Local i el Servei de Mobilitat així com de la progressiva conscienciació dels ciutadans.

 

Pel que fa a la seguretat ciutadana, continua la mateixa tendència de l’any anterior. El nombre de delictes i faltes ocorreguts de gener de 2008 a gener de 2009 ha experimentat un increment del 17%, causat sobretot per la proliferació dels delictes de robatori a l’interior de vehicle i els furts que han augmentat un 44% (tot i que els últims tres mesos han disminuït considerablement). Aquesta tendència està en consonància amb la que s’observa a la resta de Catalunya. Així mateix, els delictes de violència domèstica han disminuït un 1,39% i el robatori amb violència i/o intimidació i robatori amb força han augmentat un 13%.

 

Al llarg d’aquest any, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han realitzat diferents dispositius conjunts per evitar els robatoris en interior de vehicle. Aquests dispositius s’han saldat amb 150 detencions. Molts dels robatoris s’han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial, alguns d’ells menors d’edat.

 

Quant a l’activitat policial desenvolupada durant l’any 2008, Mossos d’Esquadra i Policia Local han realitzat 127 operatius conjunts i han efectuat 1.107 detencions, el que suposa un increment del 13,53% respecte l’any 2007. A més dels resultats de 2008, la Junta Local de Seguretat també ha donat les xifres comparatives del mes de gener per veure la tendència d’aquest any: el gener de 2009 s’han dut a terme 97 detencions el que suposa un 29,33% més que el gener de 2008,.

 

La Junta Local de Seguretat ha fet un repàs de la Carta de Serveis de la Policia de Catalunya (Mossos d’Esquadra – Policia Local) durant aquest any, constatant que 37 dels 39 compromisos adquirits amb els ciutadans de Mataró mostren indicadors favorables: temps d’arribada a serveis urgents (5,08 minuts), temps d’arribada a accidents greus (3,03 minuts), temps de resposta a peticions, queixes o suggeriments ciutadans (16 dies), 742 mediacions en conflictes privats, 28.220 auxilis en assistència a les víctimes, etc.

 

Finalment, la Junta Local de Seguretat ha aprovat el document del nou Pla de Seguretat Local que estarà vigent des de 2009 fins a 2011.