Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars 2009-2010 comencen aquest cap de setmana

Escoltar

Els Jocs Escolars 2009-2010 comencen aquest cap de setmana

El patinatge i la gimnàstica es mantenen com a disciplines regulars

El proper dissabte dia 24 d’octubre tindrà lloc el tret de sortida dels Jocs Escolars de Mataró 2009-2010 que finalitzarà a mitjan maig. Aquest programa esportiu, adreçat als alumnes compresos entre primària i batxillerat, inclou sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.


 

El Servei Esport i Escola de l'Institut d'Esports (IE) coordina els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), les associacions esportives escolars, monitors, entrenadors, àrbitres, delegats i els alumnes.

 

El programa esportiu dels Jocs Escolars pretén promocionar la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber perdre i el guanyar, i alhora prevenir malalties amb la finalitat d’afavorir una millor qualitat de vida i un millor benestar dels participants i convertir-se en un vehicle per a la integració i inclusió social.

 

L’IE compta amb un Consell Rector en el qual hi ha una Comissió d'Esport i Escola que vetlla pel bon funcionament dels Jocs Escolars i canalitza les propostes en l'àmbit de l'esport escolar. La Comissió Esport i Escola està formada per representants de l'àmbit de l'escola pública i concertada i d'altres membres que pertanyen al Consell Rector.

 

 

Esports d'equip i individuals

 

En les categories dels més petits (prebenjamí, benjamí, aleví), l’oferta se centra en el poliesportiu, segons les categories els alumnes podran participar en minibàsquet, futbol sala, futbol a, minihandbol, hoquei sala i minivolei. El poliesportiu és una competició esportiva amb l’objectiu que sigui una iniciació als diferents esports d’equip i algunes disciplines individuals, així també com una plataforma introductòria de noves modalitats esportives.

 

En les categories grans (infantil, cadet i juvenil), els esports d’equip convocats se centren en el bàsquet, futbol A5, futbol A7, handbol i voleibol.

 

Pel que fa als esports individuals, es podrà practicar: atletisme, cross, curses d’orientació, escacs, gimnàstica esportiva, natació, patinatge i tennis taula.

 

Un aspecte a remarcar és la formació que se centra en dues vessants primordials, d’una banda la formació de monitors amb la convocatòria del Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE) i que està previst convocar-ne un a finals d’any. Per l’altra, la formació d’àrbitres, la qual va tenir lloc una jornada de formació el passat dissabte dia 17 d’octubre, en el Centre de Formació Permanent Tres Roques. En aquesta jornada es va tractar amb els àrbitres aspectes concrets de funcionament dels Jocs Escolars i també va ser un punt de trobada per recordar temes arbitrals del dia a dia.

 

 

Competicions de patinatge i gimnàstica

 

Com a novetats, destacar la competició escolar de patinatge i la gimnàstica esportiva com a disciplines regulars.

 

També s’ha introduït la modalitat esportiva de futbol A7 en diferents categories: la benjamí inclosa com a nova disciplina del poliesportiu, la infantil i la cadet.

 

A l’espai d’esports de la web municipal de l’Ajuntament de Mataró s’anirà incorporant informació sobre les diferents normatives esportives, calendaris i sistemes de competició així com els resultats que es vagin donant de forma setmanal.