Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Missatgers Reials arribaran a cavall al Parc Central on recolliran les cartes el 3 i 4 de gener

Escoltar

Els Missatgers Reials arribaran a cavall al Parc Central on recolliran les cartes el 3 i 4 de gener

La nit de Cap d’Any hi haurà una actuació a la plaça de Santa Maria

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui en roda de premsa les activitats relacionades amb el Nadal organitzades per l’IMAC. Aquest any hi ha novetats com l’arribada dels Missatgers Reials a cavall, la recepció de cartes es farà únicament al Parc Central i els discursos dels Reis d’Orient després de la cavalcada tindran lloc des del balcó de La Riera de l’Ajuntament. A més, s’ha programat una actuació escènica a la plaça de Santa Maria per rebre l’entrada del nou any.


 

Així, l’arribada dels tres Missatgers Reials al Parc Central, els quals els darrers anys arribaven en helicòpter, aquest any la faran muntats en cavall. L’arribada serà el diumenge 3 de gener a les 12 del migdia. Els missatgers enviats pels Reis d’Orient aniran acompanyats dels seus patges i carters i seran rebuts per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’IMAC. Hi haurà animació infantil mentre duri l’entrega de cartes.

 

Els missatgers també hi seran de 17 a 19 h del mateix diumenge, i el dilluns 4 de gener de 12 a 14 h i de 17 a 19 h, al Parc Central. D’aquesta manera es concentra en un sol lloc de la ciutat la recepció de les cartes per part dels Missatgers Reials. A l’apartat de cultura del web municipal www.mataro.cat també s’ha habilitat una carta digital per aquells infants que vulguin utilitzar aquest canal per fer arribar les seves peticions als Reis d’Orient.

 

La cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient es farà el dia 5 de gener, a partir de les 17.30 h. Estarà formada per un petit grup de comparses d’entitats de la ciutat i les 15 carrosses que cada any formen la comitiva oficial dels tres Reis. El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament.

 

Un altre canvi que es produirà és la ubicació des de la qual els tres Reis d’Orient faran els discursos. Habitualment es feien des del balcó de la plaça de l’Ajuntament, i enguany els Reis es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, on també s’instal·larà una pantalla gegant per poder seguir els parlaments. Com en els darrers tres anys, en la retransmissió de la pantalla hi haurà un intèrpret que traduirà els discursos dels Reis en llenguatge de signes per a sordmuds.

 

El temps estimat del pas del capdavant de la cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la cavalcada i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

17.50 h: Parc Central

18.25 h: plaça de Granollers

19.10 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.40 h: Ajuntament.

 

 

La nit de Cap d’Any

 

Per la gent que s’apropi a rebre el nou any i escoltar les dotze campanades de la Basílica de Santa Maria, des de l’IMAC s’ha programat una petita actuació escènica del grup Circo Delicia al mateix campanar de Santa Maria.