Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els municipis de l’entorn de Mataró debaten sobre temes urbanístics i territorials comuns

Escoltar

Els municipis de l’entorn de Mataró debaten sobre temes urbanístics i territorials comuns

La segona trobada s’ha celebrat avui a Argentona i ha tractat sobre la línia orbital

El regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, ha assistit aquest matí a la segona de les trobades impulsades per l’Ajuntament de Mataró amb els municipis del seu entorn urbà proper i que tenen com a objectiu establir elements de coordinació i consens sobre temes urbanístics i territorials comuns. Durant aquesta segona reunió, els tècnics i regidors d’urbanisme dels municipis assistents han debatut sobre la reserva de sòls de la línia orbital ferroviària.

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar al juliol de 2008 una resolució per promoure la coordinació urbanística i territorial entre els municipis de l’entorn de Mataró. A partir d’aquest acord es van iniciar contactes amb els ajuntaments de les localitats properes i, especialment, amb els municipis signants al 2006 de la Declaració de la Riera d’Argentona, per concretar un sistema de reunions periòdiques.

 

La primera sessió de treball es va celebrar a Mataró el 10 de desembre de 2008, i hi van assistir representants dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Dosrius, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Mar i Mataró. Durant la primera trobada es va parlar principalment del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

 

L’Ajuntament d’Argentona es va oferir per acollir la segona trobada, que ha tingut lloc avui a aquesta localitat. A la reunió han assistit representants dels ajuntaments de Cabrera de Mar, Dosrius, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Argentona i Mataró, que han exposat les propostes sobre la reserva de sòls per la línia orbital treballades des dels seus respectius municipis.

 

Els assistents han acordat celebrar una tercera sessió de treball abans de l’estiu, durant la qual es preveu tractar temes genèrics que afecten al territori, com la Carta del Paisatge de la riera d’Argentona, o el Pla especial del Montnegre-Corredor.