Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els talussos del passatge del Mas Sant Jordi incorporaran elements de contenció per evitar l’erosió

Escoltar

Els talussos del passatge del Mas Sant Jordi incorporaran elements de contenció per evitar l’erosió

El Servei de Manteniment i Serveis ha començat avui els treballs d’arranjament i millora dels talussos situats al passatge del Mas Sant Jordi i a les cantonades d’aquest vial amb el carrer del Mas Sant Jordi i amb el carrer de Galícia.

 

L’objectiu es evitar la degradació dels talussos causada per les pluges i evitar que s’acumuli sorra a les voreres procedent de l’erosió. L’Ajuntament havia rebut diferents peticions de ciutadans reclamant que s’hi actués en aquest punt.

 

S’hi instal·laran dos tipus de contencions dels talussos: d’una banda unes contencions amb pedra natural tipus rocalla, que quedaran situades a nivell de vorera i tindran una alçada total d’un metre; i d’altra banda unes contencions més decoratives, a base de dos perfils metàl·lics i travesses de fusta de roure col·locades horitzontalment, de prop d’un metre d’alçada per 3 de llargada. A la cantonada del carrer i el passatge del Mas Sant Jordi s’utilitzarà aquest darrer sistema que, només en aquest punt, tindrà un alçada d’1,80 metres donat que hi ha un arbre amb perill de caiguda.

 

Per sobre dels sistemes de contenció es col·locarà planta tapissant i planta enfiladissa, i s’hi instal·larà un sistema de reg per degoteig.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Jardineria J. Buch, S.L., i tenen una durada prevista de 4 setmanes. El pressupost és de 36.000 € (IVA inclòs).

 

Mentre durin els treballs, queda tallat al trànsit el passatge del Mas Sant Jordi, i l’aparcament també es veu afectat.

 

Les obres de contenció dels talussos del passatge del Mas Sant Jordi estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.