Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2010 té com a lema “Salvem-nos amb el planeta”

Escoltar

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2010 té com a lema “Salvem-nos amb el planeta”

Es distribuiran 170 exemplars a centres escolars i a entitats solidàries

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2010 es presenta avui divendres, 13 de novembre, al Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6) a les 19.30 h. La presentació estarà presidida pel regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, i anirà a càrrec de l’escriptor i periodista, Ignasi Riera, i clourà amb l’actuació de la Jove Orquestra Iluro. L’acte està organitzat per la Fundació Grup Tercer Món Mataró i l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


 

En aquesta edició, l’agenda porta per lema “Salvem-nos amb el planeta” i està impulsada per la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i l'Alt Maresme i coordinada per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

La secció de Civisme i Cooperació de l’Ajuntament distribuirà 170 exemplars als centres escolars, associacions i entitats solidàries de la ciutat. Amb l’agenda també es repartirà el calendari solidari que es presenta en format pòster i on cada mes es destaca una efemèride relacionada amb la solidaritat i la cooperació. Aquesta actuació i la difusió dels postulats solidaris contribueix a la cooperació i al desenvolupament i forma part de les campanyes de sensibilització programades per l’Ajuntament.

 

L'Agenda és una eina pedagògica per difondre i construir la cultura de la solidaritat i promoure la reflexió social. És una eina de formació i transformació i un dels llibres més difosos a Llatinoamèrica amb una tirada mundial d’uns 60.000 exemplars. A Catalunya se n'editen unes 7.500. Es publica anualment a 30 països traduïda a 10 idiomes diferents.