Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà presenta el Programa d’Actuació per al 2010

Escoltar

L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà presenta el Programa d’Actuació per al 2010

El passat divendres 4 de desembre va tenir lloc a La Marineta – Centre de Recursos Empresarials (Polígon Industrial Llevant C. La Marineta, 1), Parets del Vallèsla reunió de l’Assemblea General de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).



L’alcalde de Parets, Joan Seguer, va donar la benvinguda, a continuació, el president de l’AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va obrir l’Assemblea.


 

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser la presentació del Programa d’Actuació 2010 de l’AMTU. L’any vinent s'editarà un manual (vademècum) recopilatori de conceptes relacionats amb el transport públic urbà pensat per facilitar la feina dels tècnics municipals de mobilitat. També, després de l'èxit del programa d'educació per a la promoció del transport urbà “Viatjo amb tu”, aquest mòdul escolar es mantindrà i es crearà un nou programa pensat per a la gent gran.

 

Al 2010 s'ampliarà el router “AMTU”, creat l'any passat. Es tracta d’un aplicatiu de la pàgina web de l’entitat que dóna informació de preus, horaris i recorreguts a totes aquelles persones que visquin en algun dels 184 municipis de l’àmbit AMTU i que vulguin traslladar-se amb transport públic a qualsevol facultat de les universitats de la regió metropolitana de Barcelona. Amb l'ampliació també apareixerà informació dels hospitals i dels grans centres d'interès cultural, oci i comercials de les ciutats AMTU.

 

L'any vinent també augmentarà la capacitat operativa de la web, per tal de facilitar als municipis l'elaboració i consulta automàtica de dades dels seus respectius transports públics urbans.

 

L'AMTU continuarà l'any 2010 gestionant la targeta T-12, participant en les conferències de l'European Conference on Mobility Managament i a l'European Transport Conference, i organitzarà la 6a Jornada AMTU a Igualada el mes de març, que comptarà amb la presència de ponents internacionals que explicaran experiències innovadores en matèria de mobilitat.

 

A més, se seguiran de prop durant l’any vinent els grans projectes de mobilitat, entre els quals hi ha la línia ferroviària orbital i el desdoblament de la línia R-3 en el tram Montcada-Vic, fent les aportacions que consideri necessàries per al desenvolupament adequat d’aquestes infraestructures i d’acord amb les necessitats dels municipis.

 

La cloenda va anar a càrrec del director general del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, que va fer un repàs a l’estat actual de les infraestructures de l’àmbit AMTU.

 

L’AMTU té actualment 71 entitats adherides, de les quals 66 són municipis i 5 consells comarcals (Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Alt Penedès i Garraf) amb una població representada d’1.887.611 d’habitants i 45 milions de viatgers.