Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acaba la reurbanització del tram del Camí Ral entre el carrer de la Cooperativa i la ronda de Barceló

Escoltar

L’Ajuntament acaba la reurbanització del tram del Camí Ral entre el carrer de la Cooperativa i la ronda de Barceló

El tram passa d’un sol sentit de circulació a dos


El tram del Camí Ral entre el carrer de la Cooperativa i la ronda de Barceló ha millorat la seva urbanització, amb la renovació del paviment, ampliació de les voreres, nou arbrat i la millora de l’accessibilitat.

 

Les obres, que ha dut a terme l’Ajuntament, inclouen canvis circulatoris. Aquest tram del Camí Ral es preveu que passi a principis d’any d’un sol sentit de circulació a dos, amb l’objectiu de millorar el trànsit al centre de Mataró. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial amb motiu de l’acabament de les obres.

 

 

Pavimentació

 

El tram afectat té una secció de 20 metres d’amplada. Amb la reurbanització, ha passat a tenir una calçada de 6 metres d’ample, aparcament en cordó de 2 metres d’ample a ambdós costats, una vorera al costat sud de 5,5 metres i una vorera als costat nord de 4,4 metres. Les voreres s’han pavimentat amb llamborda ceràmica, seguint les directrius del projecte d’urbanització del sector de la ronda de Barceló.

 

També s’han instal·lat nous semàfors amb senyals acústics i s’han plantat nous arbres, exemplars d’arbre de l’amor i lledoners. La cruïlla de la ronda de Barceló s’ha adequat amb passos de vianants adaptats a la normativa d’accessibilitat.

 

 

Substitució i millora de serveis

 

Coincidint amb les obres de reurbanització, l’empresa municipal Aigües de Mataró ha substituït la xarxa de clavegueram del Camí Ral en el tram afectat i fins al carrer de Josep Abril. La companyia també ha realitzat treballs de millora a la xarxa d’abastament.

 

També s’han instal·lat contenidors soterrats per a la recollida selectiva dels residus domiciliaris i del rebuig. Així mateix s’ha instal·lat una xarxa de reg automatitzat.

 

Pel que fa a l’enllumenat, s’han instal·lat punts de llum en fanals de 7,5 metres d’alçada, amb un sistema de reducció de flux en capçalera per ajustar-se als nivells luminotècnics necessaris. S’ha reformat la xarxa telefònica soterrant els encreuaments als carrers.

 

 

Obra finançada pel FEIL

 

L’empresa Excover SA ha executat les obres de reurbanització, que van començar a finals d’abril i han tingut un cost de prop d’1,3 milions d’euros. A banda d’aquest import, Aigües de Mataró ha invertit amb pressupopst propi prop de 213.000 euros en les obres del clavegueram i la millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable.

 

La reurbanització del tram del Camí Ral entre el carrer de la Cooperativa i la ronda de Barceló s’emmarca en el Pla integral del Centre-Eixample-Havana i, a la vegada, està finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). L’Ajuntament ha dut a terme aquest any 52 obres amb els ajuts del FEIL, que han suposat una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i han donat feina a 700 persones.