Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amplia els terminis per fraccionar o ajornar el pagament dels impostos municipals

Escoltar

L’Ajuntament amplia els terminis per fraccionar o ajornar el pagament dels impostos municipals

És una de les mesures per afavorir la liquiditat econòmica de famílies i empreses

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir provisionalment una modificació de l’ordenança que regula la gestió, inspecció i recaptació dels ingressos municipals amb la qual s’amplien els terminis per fraccionar o ajornar el pagament d’aquests tributs. Aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures de l’Ajuntament per ajudar als ciutadans a fer front a la crisi econòmica, i té com a objectiu estimular la liquiditat econòmica de famílies i empreses.

 

En concret, el pagament dels impostos es facilitarà de la següent manera:

 

- S’amplien els terminis per fraccionar o ajornar el pagament, que fins ara eren d’un màxim de 6 mesos en tots els casos: d’ara en endavant, el termini serà de 6 mesos per als deutes fins a 1.500 €; 18 mesos per als deutes entre 1.500 i 6.000 €; i de fins a 3 anys per als deutes superiors a 6.000 €.

 

- Se subvencionaran íntegrament els interessos derivats del fraccionament o ajornament per a aquelles famílies que s’adrecin a serveis socials sol·licitant instruments de cobertura social (i n’obtinguin informe social favorable).

 

Paquet de mesures contra la crisi

 

L’Ajuntament va aprovar el mes passat una modificació pressupostària per tirar endavant 19 mesures addicionals davant la crisi, recollides en el document “Sumem per la cohesió social”. Aquestes mesures s’afegien als criteris de contenció i racionalització amb els quals es va confeccionar prèviament el pressupost municipal 2009.

 

Una de les línies d’actuació és estimular la liquiditat econòmica d’empreses i famílies. Amb aquest objectiu, a més d’ampliar els terminis de fraccionament i ajornament del pagament d’impostos, l’Ajuntament s’ha compromès a afavorir la liquiditat de les empreses mantenint els terminis de pagaments en 60 dies. A l’aplicació d’aquestes dues mesures s’hi destinaran 207.257,61 € , dels quals s’han pressupostat 22.000 € per a la subvenció dels interessos pel fraccionament en el pagament de tributs.

 

Abans de la seva aprovació definitiva, la modificació de l’Ordenança general de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipals haurà de superar un període d’exposició pública de 30 dies a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província.