Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença a construir horts urbans d’ús social a la finca de Bon Recés

Escoltar

L’Ajuntament comença a construir horts urbans d’ús social a la finca de Bon Recés

Tindran accés pel carrer de la Foneria, a Mata-Rocafonda

El Servei d’Obres de l’Ajuntament començarà a adequar aquesta setmana una part de les terrasses de conreu de la finca de Bon Recés per habilitar horts urbans d’ús social. Els horts estaran situats a una finca de titularitat municipal al veïnat de Mata-Rocafonda de Mataró, concretament a la confluència del carrer de la Foneria i la carretera de Mata.

 

L’accés per a vianants es farà pel carrer de la Foneria, mantenint les entrades que hi ha a la carretera de Mata per a vehicles de servei. El recinte estarà delimitat per una tanca perimetral.

  

Valors socials

 

La construcció d’horts urbans té com a objectiu promoure la integració i la col·laboració de les persones implicant-los en activitats de millora ambiental. Per aquest motiu el projecte es destina a particulars, principalment a persones de més de 60 anys. així com a entitats que es dediquen a activitats de caràcter pedagògic, terapèutic o social. Com a conseqüència, la iniciativa fomenta la creació de valors socials entre els seus usuaris, afavorint així la seva qualitat de vida i generant un teixit de noves relacions entre ells.

 

El projecte és conseqüència d’una resolució aprovada per unanimitat del Ple municipal al setembre de 2006, a proposta del grup municipal de CiU, per a la creació d’horts urbans a la ciutat. L’actuació s’emmarca també en el Pla integral de Rocafonda-El Palau.

  

Característiques dels horts

 

A la part terrassada de la finca, que es disposa en feixes agrícoles, s’hi habilitaran 65 parcel·les de superfície variable entre 30m² i 50 m² per destinar-les a horts. El recinte compta amb una bassa d’uns 30m² de capacitat per afavorir el conreu a partir de l’emmagatzematge d’aigua destinada al reg de les parcel·les, gràcies a una nova distribució que es farà a través d’una connexió a la xarxa freàtica. En aquest sentit, cada parcel·la disposarà d’un comptador per determinar el consum individualitzat.

 

La finca, a més, disposa d’una edificació que havia tingut usos de capella i que ara es rehabilita per guanyar un espai d’ús social a la planta baixa, així com un lavabo adaptat i armaris individuals per emmagatzemar les eines a la planta soterrani. La superfície construïda és de 131,97 m². D’altra banda, els usuaris disposaran d’una zona d’ús comunitari exterior amb bancs i taules situada a la pineda propera a l’edificació.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Ibersilva, SA, per un import de 228.387,50 € (IVA inclòs). Els treballs tenen una durada prevista de 5 mesos.

 

Les obres d’adequació dels horts urbans estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.