Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 72 persones aturades

Escoltar

L’Ajuntament contracta 72 persones aturades

Han treballat o treballaran en projectes de 2009 i de 2010

L’Ajuntament ha contractat 72 persones en situació d’atur per portar a terme 12 projectes d’interès general o social que s’han realitzat durant el 2009 i altres que es faran el 2010. Els contractes tenen una durada entre 3 i 6 mesos i es desenvolupen en diferents serveis municipals i organismes autònoms de l’Ajuntament.


 

La contractació s’ha portat a terme a través d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu que ha gestionat l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

 

Les persones contractades pertanyen a algun dels col·lectius que la normativa marca com a prioritaris: persones majors de 45 anys; persones desocupades de llarga durada; joves menors de 25 anys amb dificultats d’inserció laboral; dones que han patit situacions de violència de gènere; dones en ocupacions en les quals es troben subrepresentades; persones en situació de risc d’exclusió social; amb discapacitat; perceptores de subsidi d’atur; o perceptores de la Renda Activa d’Inserció o Renda Mínima d’Inserció. També s’ha valorat en la seva selecció l’existència de responsabilitats familiars o la manca d’ingressos a la unitat familiar, entre d’altres criteris socioeconòmics.

 

La normativa també obliga a què el nombre de dones contractades superi el 40 % del total de persones seleccionades, per tal d’intentar reduir els desequilibris que es donen en el mercat de treball. Enguany, el percentatge de dones contractades a l’Ajuntament ha estat del 43 %.

 

La subvenció permet que aquestes 72 persones, amb una jornada laboral de 5 hores diàries, adquireixin competències que millorin la seva ocupabilitat i la seva entrada al món laboral en les següents ocupacions: animador/a sociocultural; auxiliar administratiu/iva; auxiliar d’inspecció; auxiliar tècnic/a informàtic/a; conserge mantenidor/a; dinamitzador/a comercial; educador/a social; informador/a de turisme; informador/a de civisme; oficials de jardineria; paleta; pintura i lampisteria; peó de jardineria, de paleta, de pintura i de manteniment; socorrista; tècnic/a mig; terapeuta ocupacional; treballador/a social i treballador/a familiar.

 

 

Els projectes desenvolupats

 

Els projectes que s’han portat a terme i els que es desenvoluparan són els següents:

 

- Atenció i manteniment d’espais i equipaments ciutadans durant l’estiu: 7 persones

- Vigilància i protecció de les platges a l’estiu: 6 persones

- Dinamització turística i comercial a l’estiu: 6 persones

- Manteniment d’espais i equipaments ciutadans: 18 persones

- Atenció i manteniment d’espais i equipaments ciutadans: 11 persones

- Atenció a col·lectius amb necessitats socials: 6 persones

- Dinamització turística i empresarial: 3 persones

- TIC i empresa: 2 persones

- Acollida, orientació i integració de persones nouvingudes: 3 persones

- Campanyes d’informació cívica i medi ambient: 6 persones

- Suport a la gestió i difusió cultural a la ciutat: 2 persones

- Suport en els àmbits de joventut i dona: 2.

 

D’aquestes 72 persones, 19 han treballat durant l’estiu en tasques de promoció de ciutat, atenció i manteniment d’espais i vigilància i protecció a la platja, i en aquest moments ja han finalitzat el contracte.Els beneficiaris d’aquesta iniciativa han treballat o treballaran en els següents serveis i organismes: Policia Local, Participació Ciutadana, Nova Ciutadania, Mobilitat, Manteniment, Joventut i Dona, Benestar Social, Habitatge, Civisme, IMPEM, Institut Municipal d’Educació (IME), Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Institut d’Esports (IE), Fundació TecnoCampusMataró i Escola Universitària Politècnica de Mataró.