Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana l’atorgament a Caixa Laietana de la Creu de Sant Jordi pel 50 aniversari del Premi Iluro

Escoltar

L’Ajuntament demana l’atorgament a Caixa Laietana de la Creu de Sant Jordi pel 50 aniversari del Premi Iluro

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals per sol·licitar la concessió a Caixa Laietana d’una de les Creus de Sant Jordi de l’edició 2009 amb motiu del 50è aniversari del Premi Iluro. El text íntegre de la resolució és el següent: 


“El decret 457/1981 de 18 de desembre, de creació de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, estableix al seu article primer:

 

“Es crea la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per distingir les persones naturals o jurídiques que, per llurs mèrits s’hagin destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat i de restauració de la seva personalitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

 

El Premi Iluro, instituït per Caixa Laietana, és un certamen de monografies locals o comarcals que ha enfortit la vinculació de l’entitat amb el territori, com a testimoniatge rigorós de la història i les seves fonts, amb una producció extensa i fonamental que abasta totes les èpoques.

 

En el curs dels seus 50 anys d’història, ha donat fruit a una setantena de llibres publicats i quaranta-cinc historiadors que han deixat la seva empremta amb les seves recerques.

 

En l’actualitat, s’ofereix al millor treball d’investigació històrica sobre Mataró o la seva comarca natural, tant de caràcter general, com sobre un determinat període o tema, fent-se extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, biografies i autobiografies, que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.

 

El Premi Iluro ha aconseguit que la comarca del Maresme sigui una de les més historiades del país i es podria assegurar que no hi ha un altre premi d’història al Principat o a l’Estat Espanyol amb una evolució tan consistent i durable.

 

Per les raons exposades i per considerar que es reuneixen les condicions establertes al decret 457/1981, de Creació de la Creu de Sant Jordi, demanem a l’Honorable Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, li sigui atorgada pel govern de Catalunya a la Caixa Laietana pel 50 aniversari del Premi Iluro una de les Creus de Sant Jordi de l’edició de 2009”.