Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desmantellarà les instal·lacions del sistema UMTS de l’estació base de telefonia del Camí del Mig

Escoltar

L’Ajuntament desmantellarà les instal·lacions del sistema UMTS de l’estació base de telefonia del Camí del Mig

També s’iniciaran expedients sancionadors contra Telefónica Móviles

Tècnics de l’Ajuntament de Mataró es personaran demà a l’edifici del Camí del Mig, 14-18 per procedir a la retirada d’aquells elements i instal·lacions que permetin exercir l’activitat amb el sistema UMTS a l’estació base de telefonia mòbil que Telefónica Móviles España, SA té en aquest immoble. L’actuació es fa en compliment d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), comunicada avui oficialment a l’Ajuntament, que l’ordena retirar immediatament aquests elements.

 

L’estació base de telefonia té llicència d’activitats per operar amb els sistemes DCS i GSM, però no per al sistema UMTS. A finals de 2006 l’Ajuntament va fer un decret ordenant la retirada dels elements ampliats, actuació que Telefónica Móviles va impugnar davant els tribunals.

 

El jutjat contenciós administratiu número 4 va donar la raó a l’Ajuntament en sentència del 12 de març, per la qual cosa es va procedir a precintar les instal·lacions d’UMTS el passat 22 de maig. Malgrat la sentència favorable, per accedir a l’estació base de telefonia l’Ajuntament va haver de requerir una ordre judicial davant la negativa de Telefónica Móviles a facilitar l’entrada als tècnics municipals.

 

 

Expedients sancionadors

 

Tal i com li demana la sentència del TSJC, l’Ajuntament té previst incoar aquesta setmana expedient sancionador contra Telefónica Móviles per dues infraccions:

 

- En primer lloc perquè, malgrat que l’Ajuntament va concedir l’11 de febrer de 2005 llicència d’activitats a l’estació base de telefonia mòbil del Camí del Mig per operar amb DCS i GSM, aquesta instal·lació no va disposar de certificat de posada en marxa respecte a la llicència concedida fins al 21 de maig de 2007, que ha de presentar l’operadora. Aquest fet ja va ser motiu, el 27 de setembre de 2006, d’una sanció de 600 € per part de l’Ajuntament. L’expedient sancionador que s’iniciarà ara preveu sancionar l’empresa per haver exercit l’activitat sense tenir tots els permisos oportuns entre el 27 de setembre de 2006 i el 21 de maig de 2007.

 

- En segon lloc, pel temps transcorregut entre el decret de desinstal·lació fet per l’Ajuntament el 20 de desembre de 2006 i el precinte real dels equips, el 22 de maig de 2009, durant el qual Telefónica Móviles ha exercit sense llicència l’activitat de sistema UMTS des de l’estació base de Camí del Mig. Durant aquest temps es va estar instruint al jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona el recurs presentat per la companyia contra el decret de desinstal·lació de l’Ajuntament.

 

L’Ajuntament de Mataró va aprovar al 2007 un Pla especial urbanístic per ordenar la ubicació de les instal·lacions de radiocomunicació i una ordenança reguladora d’aquestes instal·lacions, que és més restrictiva que la normativa catalana en aquesta matèria.