Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna suport als treballadors de l’empresa d’automoció Iveco-Pegaso

Escoltar

L’Ajuntament dóna suport als treballadors de l’empresa d’automoció Iveco-Pegaso

El Ple del 2 de juliol va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ERC, ICV-EUiA i la CUP per recolzar els treballadors de l’empresa Iveco-Pegaso.


El text íntegre de la proposta és el següent:

 

“Iveco és una empresa multinacional nascuda l’any 1975 de la fusió de tres societats. En aquests moments, pertany al grup FIAT i és una de les grans constructores de vehicles industrials del món. Dissenya, construeix i comercialitza una gamma complerta de vehicles industrials, de carretera, cantera, antiincendis i protecció civil destinats al món del transport i la satisfacció del client amb les tecnologies més avançades.

 

Iveco España, S.L. disposa de tres centres de producció: el de Madrid per camions pesats, el de Valladolid per vehicles lleugers i el de Barcelona pel xassís dels autobusos.

 

Actualment, la indústria de l’automoció està patint d’una manera clara la crisis econòmica mundial, com estem comprovant dia rere dia a tot el món, degut a la reducció del consum de vehicles i provocant la destrucció d’una quantitat important de llocs de treball. Ara bé, la divisió d’autobusos compta amb un mercat una mica més estable ja que respon a la necessitat de les administracions de disposar d’autobusos urbans que realitzin un servei de transport públic, i en aquest sentit, la demanda pública es manté ajustant-se més a criteris socials i no només econòmics. Tot i així, l’empresa Iveco España S.L. ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per a 240 treballadors a la divisió de Barcelona, així com també al centre situat a Madrid. En el centre de treball ubicat a la zona Franca de Barcelona hi treballen 83 treballadors i treballadores de Mataró.

 

Es per això que, els sotasignats presenten els següents acords:

 

 

Primer: Mostrar la nostra voluntat de recolzar el sector industrial català, demanant que s’aposti per la innovació i la formació com a elements de competitivitat, generant llocs de treball i riquesa pel nostre territori; i que no s’utilitzi la crisis com a argument per a realitzar reduccions de plantilles no justificades.

 

Segon: Reafirmar el nostre compromís envers la ocupació estable i de qualitat en les empreses públiques i privades catalanes.

                                                          

Tercer: Recolzar el Comitè d’empresa i els treballadors i treballadores d’Iveco España, S.L. en aquesta situació difícil.

 

Quart: Comunicar aquest escrit a la Federació de Municipis de Catalunya, a la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empreses, i la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i al Ministeri de Treball del Govern de l’Estat perquè se’n faci ressò i faci les gestions necessàries per a pal·liar aquesta situació.”