Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament enllesteix el projecte del CEIP Marta Mata

Escoltar

L’Ajuntament enllesteix el projecte del CEIP Marta Mata

L’escola tindrà les seves instal·lacions a la carretera de Cirera

El Servei d’Obres de l’Ajuntament ja té redactat el projecte executiu del CEIP Marta Mata. L’escola, que funciona de manera provisional a l’edifici del CEIP Antonio Machado, tindrà les seves instal·lacions al nou edifici que es construirà a la carretera de Cirera.

 

El regidor d’Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero, i la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, han presentat avui en roda de premsa el projecte, que es presentarà al proper Ple municipal, previst per dijous 5 de novembre, per a la seva aprovació inicial.

 

El CEIP Marta Mata és un dels equipaments previstos per la modificació del Pla general del sector discontinu “Riera de Cirera-Rocafonda” que es va aprovar definitivament el 6 de juliol de 2007.

 

La Taula Mixta de Planificació entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró va acordar a l’octubre de 2007 incloure la construcció del centre en la planificació escolar de la ciutat. Com ja s’ha fet a Mataró amb els darrers centre de primària edificats, l’Ajuntament avançarà la construcció de l’edifici, que després finançarà la Generalitat mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració.

 

 

Característiques de l’edifici

 

L’edifici educatiu es construirà en un solar de 7.869 m² edificables. Quedarà situat entre la carretera de Cirera, al límit sud-oest, i el carrer d’Aristòtil al costat sud-est. Pel nord-oest limitarà amb la futura zona verda que es crearà davant del tanatori, i pel sud-oest amb el parc que el planejament urbanístic preveu en paral·lel a la riera de Cirera. El solar està dividit actualment pel carrer de Sòcrates, que es traslladarà

 

El CEIP Marta Mata serà una escola de 2 línies amb capacitat per a 450 alumnes. L’edifici tindrà una superfície construïda de 4.113, 97 m² i forma d’L. L’àmbit d’educació primària donarà façana a la carretera de Cirera, on se situarà l’accés principal, mentre que l’àmbit d’educació infantil se situarà al cos transversal de l’edifici, amb façana cap a la zona verda que hi haurà davant del tanatori.

 

Les aules estaran agrupades per cicles, 4 en planta baixa i 8 més a la primera planta. Les aules específiques estaran situades a la planta baixa amb doble accés des de l’interior i l’exterior per tenir comunicació directa amb el pati. La biblioteca també quedarà situada a la planta baixa amb accés independent perquè es pugui utilitzar en horari extraescolar. Tant la planta baixa com la planta primera tindran lavabos per a alumnes i mestres, un magatzem, dos despatxos per a tutories i dues aules per a petits grups.

 

El gimnàs, els vestidors, el local de l’AMPA, el menjador, la cuina i la biblioteca es comunicaran amb el cos principal de l’edifici a través d’una porxada, com si es tractés d’un cos annex que tindrà accés independent perquè pugui ser utilitzat en horari extraescolar.

 

El pati de la zona infantil quedarà situat al mateix nivell que les seves aules, i aquestes estaran delimitades per una tanca perimetral. El pati de primària contindrà una pista esportiva a l’aire lliure de 32x44 metres, que allotjarà una pista reglamentària de futbol i dues de bàsquet.

 

Pel que fa els acabats, l’edifici tindrà tres tipus de façanes: una amb plaques prefabricades de formigó, una segona amb panells de resines sintètiques i una tercera de xapa ondulada microperforada. La coberta serà invertida amb acabat de graves.

 

El pressupost previst del projecte és de 6.784.832 € (IVA vigent inclòs). Abans que comencin els treballs, el projecte haurà de superar els tràmits d’exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora. L’obra té un termini d’execució previst de 18 mesos.