Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i Caixa Laietana signen un acord per adequar els tramvies 3 i 4

Escoltar

L’Ajuntament i Caixa Laietana signen un acord per adequar els tramvies 3 i 4

Els dos vehicles feien antigament el recorregut Mataró - Argentona

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, han signat avui un acord de col·laboració per a la reparació, el manteniment i la instal·lació dels tramvies números 3 i 4 que són propietat de l’Ajuntament de Mataró. Els dos vehicles formaven part de l’antiga companyia que feia el recorregut Mataró –Argentona.


 

L’acord estableix que Caixa Laietana assumeix l’obligació de reparar el tramvia número 3, que està ubicat a la plaça de Granollers, i realitzar els treballs de manteniment preventiu i correctiu mentre sigui vigent el conveni. També estableix restaurar el tramvia número 4, segons un projecte que es va encarregar l’any 2002, i fer els treballs de manteniment preventiu i correctiu.

 

Els treballs de reparació del tramvia número 3 s’estimen en 40.000 € i la restauració del número 4 en 139.564,53 €.

 

Pel que fa a la part corresponent a l’Ajuntament, aquest es compromet a refer el reg automàtic de la rotonda de la plaça de Granollers per tal que no afecti de forma directa a l’estructura del vehicle així com preveure un lloc preferent per a la ubicació del tramvia número 4. Està previst que aquest es pugui instal·lar en la intersecció de l’antiga carretera de Mataró a Argentona amb el complex esportiu El Sorrall. Els dos emplaçaments són indicatius de l’antic recorregut del servei.

 

L’Ajuntament haurà de realitzar les obres d’urbanització necessàries per col·locar-lo, com la plataforma per fixar-lo i el sistema extern d’il·luminació. Les despeses de manteniment de la il·luminació i el seu subministrament en els dos emplaçaments anirà a càrrec de l’Ajuntament.

 

L’administració farà cada any un seguiment de l’estat de conservació.

 

L’acord té una vigència de 20 anys a partir de la data de col·locació de cada un dels tramvies en la seva ubicació, una vegada ja restaurats.