Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Caixa signen un conveni per a la construcció de 78 habitatges de lloguer per a joves al Rengle

Escoltar

L’Ajuntament i la Caixa signen un conveni per a la construcció de 78 habitatges de lloguer per a joves al Rengle

El preu del lloguer no superarà els 300 euros

 


L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director d’àrea de negoci de "la Caixa" a Maresme Centre - Mataró, Xavier Sabater, van signar el passat divendres un conveni de col·laboració per a la promoció i construcció d’un parc de 78 habitatges de protecció pública i en règim de lloguer assequible a la capital del Maresme.


 

D’aquesta manera, "la Caixa" posa en marxa el programa d'Habitatge Assequible a Mataró amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge a un dels sectors de població amb majors dificultats en aquest àmbit: els joves d'entre 18 i 35 anys.

 

La parcel·la que contempla el conveni està emplaçada al Rengle, un dels plans urbanístics més importants de la ciutat, prop del nou TecnoCampus i a primera línia de mar.

 

L’empresa municipal PUMSA és copropietària de la finca on es construiran aquests habitatges. Per fer possible aquesta promoció, PUMSA, junt amb tots els propietaris, ha venut a l’empresa Foment Immobiliari Assequible, SA del Grup la Caixa, la finca delimitada per la Carretera de Barcelona, carrer de Cabrils, passeig de Marina i passeig del Rengle, de 2.172 m2 de superfície i qualificada com a sòl d’habitatges de protecció oficial.

 

Els habitatges tindran una superfície útil d’uns 55 metres quadrats, majoritàriament de dues habitacions i plaça d’aparcament vinculada. La renda mensual no superarà els 300 € (IBI i despeses comunitàries a part), un preu inferior al del mercat de protecció oficial.

 

Els lloguers tindran una durada de cinc anys.

 

  

Cinc anys del programa d’Habitatge Assequible per a joves i gent gran 

 

En el marc del programa d’Habitatge Assequible, l’Obra Social "la Caixa" té previst edificar més de 3.000 immobles a tot Espanya fins a l’any 2012. Aquesta iniciativa, adreçada als joves i a la gent gran, s’està desenvolupant en tres fases que sumaran una inversió de 420 milions d’euros. Els terrenys utilitzats provenen, en alguns casos, d’acords amb els ajuntaments.

 

Concretament, la promoció de Mataró forma part de la tercera fase del programa. El nombre de pisos entregats fins ara s’eleva a 1.530 i està previst que entre 2009 i 2010 es lliurin 602 habitatges més.   

 

D’altra banda, l’Obra Social "la Caixa" ha anunciat recentment l’ampliació del programa en 1.000 habitatges més, orientats a les famílies, la qual cosa comporta una inversió addicional de 150 milions d’euros. L’ampliació serà possible gràcies als acords assolits amb els promotors arran de la crisi. D’aquesta manera, l’entitat financera posa els seus actius immobiliaris al servei de la seva Obra Social, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

 

Així doncs, està previst que l’any 2012 "la Caixa" compti amb un parc d’habitatges de lloguer assequible que superarà els 4.000 pisos i que haurà comportat una inversió total de 570 milions d’euros.

 

 

Pla de l’habitatge 2005-2015

 

Aquests habitatges formen part del Pla Local de l’Habitatge 2005-2015, aprovat definitivament en Junta de Govern el 20 de febrer de 2006, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge.

 

En aquest Pla, es preveia la col·laboració amb diferents entitats privades per tal d’executar les diverses promocions d’habitatges, i així poder donar satisfacció a les necessitats d’habitatge.

 

 

Un compromís amb les necessitats socialsPer al 2008, ”la Caixa” ha assignat a la seva Obra Social una dotació de 500 milions d’euros com a constatació, ara més que mai, del seu compromís amb les necessitats de les persones.

 

El foment del treball entre col·lectius desafavorits, l’atenció a les persones amb malalties avançades i els seus familiars, la promoció de la vacunació infantil en els països amb rendes baixes i la concessió de microcrèdits socials o financers a través de MicroBank són, juntament amb el programa de superació de la pobresa infantil, CaixaProinfància, algunes de les prioritats estratègiques de l’Obra Social per al 2009. L’objectiu fonamental: donar oportunitats a les persones.