Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per concretar les accions en l’àmbit educatiu per al 2009

Escoltar

L’Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per concretar les accions en l’àmbit educatiu per al 2009

Les dues administracions invertiran quasi 22 milions d’euros

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental, Josep M. Fernández, han signat avui el conveni de coresponsabilitat entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró relatiu a l’escolarització del municipi durant el 2009.


 

Aquesta signatura és la concreció anual de l’acord que va signar, el passat mes de juny, l’alcalde i el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, per compartir responsabilitat en el disseny de l’educació. El conveni signat era per al període 2008-2010 i va suposar donar un pas endavant en les relacions la Generalitat i l’ens local. Fins ara, les dues administracions exercien, en el terreny educatiu, col·laboracions puntuals, mentre que amb el conveni s’estableix un col·laboració per compartir responsabilitats.

 

Aquesta nova etapa de treball entre les dues administracions també s’ha fet patent amb la descentralització dels Serveis Territorials. Mataró és la seu dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental des d’abril de 2008.

 

 

Actuacions de l’any 2009

 

El document, que concreta les actuacions que es duran a terme al llarg del 2009 i les aportacions per al seu finançament, es divideix en 4 àmbits diferents: Escolarització curs 2009-2010; Obres i manteniment; Educació complementària i entorn, mesures de qualitat; Centres municipals i Planificació.

 

Per portar a terme totes les accions previstes l’Ajuntament hi invertirà 11.190.043,50 € i la Generalitat 10.712.748,23 €.

 

. Escolarització curs 2009-2010

 

Per garantir les necessitats d’escolarització tant en les etapes obligatòries com en les postobligatòries s’acorden les mesures següents:

  

Educació Infantil i Primària:

. Obertura d’una nova línia d’EI 1 al CEIP Torre Llauder.

. Obertura d’una nova línia de 2n de Primària al CEIP M. Mercè Marçal.

 

Educació Secundària Obligatòria:

. Obertura d’una nova línia de Primer d’ESO a l’IES Thos i Codina.

. Obertura d’una nova línia de Primer d’ESO a l’escola Meritxell.

 

Educació Secundària post obligatòria

. Obertura del Cicle Formatiu de grau Superior d’Educació Infantil a l’IES Puig i Cadafalch.

. Tancament del Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicacións i Informàtics del Thos i Codina.

 

Programes de Qualificació Professional Inicial:

En la línia d’integrar els diferents nivells de la Formació Professional s’ha iniciat el procés de situar aquests estudis en el marc dels centres que imparteixen la família professional corresponent. 

 

Batxillerat nocturn:

. Un grup de 1r i un grup de 2n a l’IES Damià Campeny.

. Manteniment del punt de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

 

Formació de persones adultes:

L’Aula de Formació de persones Adultes Alarona passarà a tenir consideració de Centre de Formació de Persones Adultes i ocuparà les noves instal·lacions del carrer de Sant Cugat el gener de 2010.

 

Centre de Formació Permanent Tres Roques:

L’Institut Municipal d’Educació posarà en funcionament un nou equipament a la ciutat destinat a la Formació Permanent l’octubre de 2009.

 

Escola Municipal de Música:

El setembre de 2009 s’iniciaran les activitats de la nova Escola Municipal de Música.La seu serà l’IES Miquel Biada, i amb l’esperit d’apropar els ensenyaments musicals al màxim nombre de ciutadans, hi haurà 4 subseus a 4 CEIP’s de la ciutat: CEIP Anxaneta, CEIP Angeleta Ferrer, CEIP Antonio Machado i CEIP Rocafonda.

 

Educació Especial:

El Centre d’Educació Especial Arboç passarà a titularitat municipal i l’Ajuntament a través de conveni amb la Generalitat durà a terme la construcció d’un nou centre en una nova ubicació.

 

. Obres i manteniment

 

. L’Ajuntament farà obres de millora als següents centres educatius: CEIPs Camí del Cros, Cirera, Rocafonda, Camí del Mig, Tomàs Viñas, J. Manuel Peramàs, Montserrat Solà, Maria Mercè Marçal; els IES Pla d’en Boet i Miquel Biada i al Centre de Formació de persones Adultes al carrer de Sant Cugat. El pressupost de les obres és de 4.238.279,31 € que procedeixen del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

 

. L’Ajuntament (195.000 €) i la Generalitat (105.800 €) faran obres en l’àmbit de la seguretat i l’escolarització als següents centres: CEIPs Àngela Bransuela, Angeleta Ferrer, Camí del Cros, Cirera, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, La Llàntia, Rocafonda, Josep Montserrat, Les Aigües, Camí del Mig, J. Manuel Peramàs, Antonio Machado, Tomàs Viñas i Torre Llauder; i als CFA Can Marfà i Els Tarongers.

. La Generalitat invertirà 355.000 € en obres als IES Alexandre Satorras i Thos i Codina.

 

. Educació complementària i entorn, mesures de qualitat

 

. L’Ajuntament (398.740,73 €) i la Generalitat (2.470.374,70 €) subvencionaran, entre d’altres, desplaçaments, menjador, acollida matinal, formació de professorat, Pla educatiu d’entorn, extraescolars, colònies, intercanvis, aules d’acollida o acollida de nouvinguts.

 

. Centres municipals

 

. L’Ajuntament (6.358.023,46 €) i la Generalitat (7.781.573,53 €) inverteixen en diferents conceptes relacionats amb els centres municipals: escoles bressol, IES Miquel Biada, Escola d’Adults i Escola Municipal de Música.

 

. Planificació

 

Pel que fa a la planificació, el document concreta les necessitats d’escolarització i la necessitat de noves construccions i/o ampliacions que es preveuen necessàries per garantir l’escolarització fins al curs 2011-2012. En els propers 3 anys, es fa palesa la necessitat d’11 línies noves de P3, de les quals estan planificades 3 al futur CEIP de Cerdanyola (carrer de Joan Maragall – Molí de Vent) i la resta sorgiran de la construcció de nous centres o de l’ampliació de centres educatius que ja estan en funcionament.

 

Quant a la secundària, està previst la construcció d’una escola – institut que es construirà com a substitució del CEIP Germanes Bertomeu i que impartirà classes dels 3 anys fins als 16.