Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inaugura la nova urbanització dels carrers de Jaume Ibran i de Jaume Balmes

Escoltar

L’Ajuntament inaugura la nova urbanització dels carrers de Jaume Ibran i de Jaume Balmes

L’actuació ha suposat la renovació dels serveis d’aigua, llum i telefonia

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar dissabte 24 d’octubre, a les 18h, la nova urbanització dels carrers de Jaume Ibran i de Jaume Balmes. A la inauguració també tenen previst assistir el regidor d’Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero i la presidenta del Pla Integral Centre-Eixample-Havana, Montserrat López.


 

Els carrers de Jaume Balmes i de Jaume Ibran, es troben al Centre, entre els carrers de Sant Agustí i Sant Antoni. L’àmbit d’actuació del projecte comprèn una superfície del carrer de Jaume Ibran de 900 m2 i del carrer de Jaume Balmes de 1100 m2. Aquesta obra, amb un pressupost de 386.779,97 euros, està finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament està duent a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de prop de 700 llocs de treball.

 

La urbanització dels carrers s’ha fet a un únic nivell, diferenciant el centre de la calçada amb llambordes i les voreres amb lloses. S’ha format un gual a l’entrada i sortida dels carrers de Sant Antoni amb Jaume Ibran i de Jaume Balmes amb Damià Campeny, per al pas de vehicles, amb peces prefabricades de formigó. Al paviment dels carrers d’Ibran i de Balmes s’ha format el nom del carrer amb la col·locació de lletres amb planxa de fosa dúctil pintada amb oxiron negre.

 

 

Serveis renovats

 

El projecte ha inclòs la construcció de nous embornals sifònics per a la recollida de l’aigua superficial del carrer, situats al centre de la calçada. La companyia municipal Aigües de Mataró, SA, ha renovat la xarxa d’aigua potable. També s’han condicionat les línies elèctriques de tot el sector amb el soterrament de línies, instal·lació de noves caixes de derivació i soterrament dels encreuaments dels carrers.

 

Pel que fa a la xarxa telefònica, s’han soterrat els encreuaments de les línies aèries sobre el carrer, amb l’objectiu que les línies només estiguin presents a les façanes dels edificis.