Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia els treballs per renovar l’enllumenat del nou Parc Central i de tres carrers de l’Eixample

Escoltar

L’Ajuntament inicia els treballs per renovar l’enllumenat del nou Parc Central i de tres carrers de l’Eixample

Les noves instal·lacions reduiran la despesa en més d’un 50%

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament ha iniciat aquest mes de setembre els treballs per millorar l’enllumenat dels carrers Altafulla, plaça de Can Marchal i el carrer de Catalunya del quadre AL així com dels projectors de la zona del nou Parc Central. Les dues actuacions van a càrrec de l’empresa adjudicatària Electricitat Boquet, S.L.


 

 

Quadre AL

 

Aquest projecte preveu el desmantellament de les línies i els punts de llum existents als carrers d’Altafulla, Catalunya i plaça de Can Marchal. Els quadres d’escomesa actual es milloraran amb l’eliminació de les proteccions que alimenten els punts de llum existents i es comprovarà la pressa a terra. Les noves línies seran de potència trifàsica i s’instal·laran soterrades i amb grapejat a façana. A la plaça de Can Marchal s’ha optat per instal·lar fanals de 4 m d’alçada amb làmpades de vapor de sodi. En els carrers es col·locaran fanals en forma de braços a les façanes, a una alçada de 6 m del terra.

 

El pressupost d’aquesta actuació és de 80.928,25 € i té una durada prevista de sis setmanes. La nova instal·lació suposarà un estalvi energètic respecte l’actual d’un 56,21%.

 

 

Nou Parc Central

 

L’àmbit d’actuació d‘aquest projecte afecta a 403 projectors de les següents zones:

                                    

- El nou Parc Central: en la zona interior compresa entre els carrers Pirineus, Jacint Verdaguer, avinguda del Corregiment i el camí de la Geganta.

 

- La zona de l’edifici municipal de Via Pública que inclou els voltants de l’edifici i la part del parc comprès entre els carrers Pirineus, Via Europa i el camí de la Geganta.

 

L’objectiu de la nova instal·lació és, a més d’aconseguir l’eficiència energètica màxima i contaminació lumínica mínima, senyalitzar de forma lumínica les diferents zones, camins interns i usos d’aquest espai lúdic de la ciutat.

 

Els nous projectors que s’instal·laran disposen de campanes obertes de forma simètrica i amb l’equip en la part baixa de les columnes. Les làmpades de vapor de sodi que disposen són de 100, 150 i 250 wats, segons la zona. La nova instal·lació suposarà un estalvi energètic respecte l’actual d’un 59,3%.

 

El pressupost d’aquesta millora és de 119.995,26 € i té una durada prevista d’un mes i mig.