Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la un nou model de pilones fixes fabricades amb material reciclat

Escoltar

L’Ajuntament instal·la un nou model de pilones fixes fabricades amb material reciclat

Suposen un estalvi en matèries primeres i gairebé no tenen costos de manteniment

El Servei de Manteniment ha instal·lat al carrer de Melcior de Palau un nou model de pilones fixes per impedir l’estacionament de vehicles que estan fabricades amb material provinent del reciclatge d’envasos.


Les noves pilones estan fabricades amb un material anomenat “syntrewood”, que s’obté d’aquells materials recollits al contenidor d’envasos (groc) que no s’han pogut reciclar de cap altra manera. D’aquesta forma, es dóna utilitat a una fracció de la brossa que, si no es reciclés, s’enviaria a incinerar o a abocador.


L’adquisició d’aquest tipus de pilona suposa un estalvi mediambiental, donat que es minimitzen tant el consum de matèries primeres, com l’energia de fabricació i les emissions de CO² durant la producció. A més, representen un estalvi econòmic: els costos de manteniment són mínims, ja que no requereixen aplicar pintura i no s’oxiden, i a més se n’hauran de reposar menys perquè queden millor ancorades i per tant aguanten més bé els impactes. 


L’Ajuntament té previst instal·lar aquest tipus de pilona en properes actuacions de reurbanització o millora de carrers, si el resultat de les instal·lades al carrer de Melcior de Palau és òptim.