Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament modifica les dates previstes del procés d’elaboració i aprovació del pressupost de 2010

Escoltar

L’Ajuntament modifica les dates previstes del procés d’elaboració i aprovació del pressupost de 2010

Els canvis estan provocats per la manca de concreció de les aportacions de l’Estat

El calendari per a l’elaboració i aprovació del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i del pressupost municipal per a 2010 experimentarà canvis respecte a les previsions inicials. El Govern de l’Estat encara no ha comunicat als ajuntaments quina serà l’aportació econòmica que els pertocarà l’any que ve com a participació als ingressos de l’Estat, de manera que no s’ha pogut tancar la previsió d’ingressos per fer front a la despesa ordinària municipal de l’any que ve.

 

La contribució de l’Estat als ingressos municipals consisteix en un percentatge sobre la recaptació dels tributs de l’Estat més una aportació a través del fons complementari de finançament. En els darrers anys, l’aportació global ha representat entre un 24 i un 28% dels ingressos de l’Ajuntament.

 

L’Ajuntament de Mataró va encetar al juliol el procés d’elaboració del PAM i el pressupost de 2010, amb una primera reunió del Consell de Ciutat on es van donar a conèixer les prioritats del govern municipal. La impossibilitat de tancar ara la previsió econòmica obliga a ajornar les dates anunciades per a la celebració de la segona reunió del Consell de Ciutat (que s’havia previst pel 13 d’octubre), l’audiència pública (anunciada pel 3 de novembre) i els plens extraordinaris d’aprovació del pressupost (l’aprovació inicial es preveia el 28 o 29 d’octubre i la final el 21 de desembre).

 

Per complir els terminis legals d’exposició pública, es preveu aprovar inicialment les ordenances fiscals de manera separada al presupost, i no conjuntament com s'havia fet en anys anteriors. En els propers dies es preveu tancar la nova proposta de calendari i donar a conèixer als ciutadans les dates de celebració dels diferents òrgans de govern i participació.