Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament nomena el botànic Pere Montserrat membre de la Galeria dels Mataronins Il·lustres

Escoltar

L’Ajuntament nomena el botànic Pere Montserrat membre de la Galeria dels Mataronins Il·lustres

És autor de més de 500 articles, llibres i notes sobre botànica i ecologia terrestre

L’alcalde, Joan Antoni Baron, està previst que presideixi aquesta tarda l’acte de nomenament al botànic Dr. Pere Montserrat Recoder amb el qual s’incorporarà com a membre de la Galeria dels Mataronins Il·lustres.


 

En el transcurs de l’acte, que tindrà lloc a les 19 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48), l’investigador científic de l’Institut Pirenaic d’Ecologia de Jaca, Lluís Villar, farà una glossa de Pere Montserrat.

 

El Ple de gener va provar per unanimitat atorgar el títol de membres de la Galeria de Mataronins Il·lustres a Pere Montserrat i al catedràtic i divulgador de la llengua catalana Antoni Comas i Pujol.

 

 

 

 

 

Pere Montserrat i Recoder

 

Nascut a Mataró el 8 d’agost de 1918, Pere Montserrat és un científic de prestigi reconegut en els àmbits de la botànica, l’ecologia i l’agronomia. Va publicar al 1955 de “Collectanea Botanica”, que encara és avui treball de referència per als botànics que treballen en l’àmbit geogràfic del Maresme i de Catalunya.

 

Al 1953 va ingressar al Consejo Superior de Investigaciones Científicas. A principis dels anys 60 es va traslladar a Madrid i, des de l’Instituto d’Edafología (avui Centro de Ciencias Mediambientales), va estudiar el centre, oest i sud d’Espanya, així com la conca de l’Ebre.

 

Al 1964 va participar en la creació del Centro Pirenaico de Biológia Experimental, avui Instituto Pirenaico de Ecología (Jaca i Saragossa) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, del qual va ser vicedirector i cap de botànica fins a la seva jubilació l’any 1985. Al 1969 va fundar l’Herbari de Jaca, col·lecció d’estudi convertida en una de les primeres d’Espanya pel volum de mostres (unes 350.000) i per la seva activitat i intercanvi.

 

És autor de més de 500 articles, llibres i notes sobre botànica i ecologia terrestre, i ha rebut nombroses distincions des d’institucions públiques i privades espanyoles i estrangeres. A l’octubre de 2006, la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró li va retre homenatge amb diferents actes, i al juny de 2007 li va dedicar un número de la revista L’Atzavara.

 

La petició d’incorporació de Pere Montserrat a la Galeria de Mataronins Il·lustres la van presentar al 2006 representants de les entitats Moviment Educatiu del Maresme, Associació d’Amics de l’Escola Pia al Senegal, Associació d’Amics de la Ciutat de Mataró, Club Esportiu d’Orientació Oros, Associació Oikos Ambiental i Agrupació Científico Excursionista de Mataró.