Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou una campanya per incentivar la participació dels ciutadans en els consells territorials

Escoltar

L’Ajuntament promou una campanya per incentivar la participació dels ciutadans en els consells territorials

Es pretén captar 60 voluntaris més grans de 16 anys

El regidor de Participació i Presidència, Carlos Fernández, ha presentat avui la campanya de comunicació per captar ciutadans i ciutadanes a títol individual perquè formin part dels cinc consells territorials dels plans integrals de la ciutat.


 

L’objectiu és aproximar i donar l’oportunitat als ciutadans de formar part dels consells territorials. Aquests òrgans de participació elaboren, de manera compartida i consensuada, propostes i actuacions que es creuen necessaris per millorar la situació urbana, social, econòmica i cultural del territori.

 

Es busquen experts

 

La finalitat de la campanya és aconseguir 12 ciutadans voluntaris, més grans de 16 anys, per a cada consell territorial entre els que viuen o treballen a la zona. Es pretén que sigui una mostra representativa, és a dir, 4 de cada tram d’edat (de 16 a 29 anys; de 30 a 59 i més grans de 60 anys) i la meitat homes i l’altra meitat dones.

 

La campanya va adreçada a la població resident als territoris on hi ha constituït un consell territorial:

 

. Cerdanyola

. Rocafonda – El Palau – Escorxador

. Centre – Eixample – Havana

. Molins – La Llàntia – Vista Alegre – Via Europa – Cirera – Camí de la Serra, i

. Pla d’en Boet – Peramàs.

 

L’eix de la comunicació es basa en el missatge “Es busquen experts” de la qual s’han fet diferents adaptacions per mostrar la diversitat de perfils que poden participar en els consells territorials: Busquem experta en tobogans, Busquem expert en ciutat, Busquem experta en gols i Busquem expert en conviure.

 

Els suports que s’utilitzaran seran premsa, televisió, ràdio, publicitat exterior, les pantalles del Mataró Bus, el butlletí municipal “mésmataró” i la web de l’Ajuntament.

 

Calendari de la campanya

 

El divendres 13 de març s’inicia la campanya de comunicació perquè els ciutadans siguin coneixedors de l’oportunitat de participar en els consells territorials.

 

Està previst fer dues sessions formatives per a aquells que hi estiguin interessats se’ls informi de què significa participar-hi i com s’hi participa:

 

            . Dimarts, 31 de març a les 20 h al Casal de barri de Les Esmandies.

            . Dimecres, 15 d’abril a les 20 h al Centre Cívic Molins.

 

El 24 d’abril acaba el període d’inscripció i durant la primera quinzena de maig està previst fer el procés de selecció perquè els participants siguin una mostra el més representativa possible.

 

Entre juny i juliol els nous membres dels consells territorials s’incorporaran en una sessió ordinària al seu respectiu consell que en formaran part fins al juny de 2013.

 

Els interessats podran apuntar-s’hi a través d’una butlleta d’inscripció que es podrà trobar a les oficines d’atenció ciutadana i als centres cívics.

 

Qui forma part dels consells territorials?

 

Segons el Reglament dels consells territorials dels plans integrals de 2008, els consells territorials han d’estar constituïts per:

 


  • - Regidor/a delegat/da per l’alcalde/ssa com a president/a del pla integral territorial corresponent, que n’ostentarà la presidència.

  • - Un/a representant de cada grup polític municipal d’entre els quals l’alcalde en designarà un/a vicepresident/a.

  • - Dos/dues representants de cada una de les associacions de veïns del territori.

  • - Setze representants de la resta d’entitats del territori, agrupades per àmbits d’actuació (sociocultural i/o artístic, socioeducatiu, socioeconòmic, socioesportiu, sociosanitari i/o assistencial, altres).

  • - Un/a representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró.

  • - Dotze ciutadans/es, més grans de 16 anys, escollits aleatòriament entre els residents al territori, per trams d’edat i sexe.

  • - Un/a tècnic/a municipal designat com a secretari/ària

  • - Podran participar en els consells territorials, amb veu i sense vot, tècnics/ques municipals o d'altres administracions i experts, quan així ho requereixin els temes que es tractin.