Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prova dos nous mètodes per reduir encara més la presència d’estornells a La Rambla

Escoltar

L’Ajuntament prova dos nous mètodes per reduir encara més la presència d’estornells a La Rambla

S’utilitzaran petards i un falcó ensinistrat

La campanya de control d’estornells que l’Ajuntament va iniciar a finals d’agost incorpora dos nous mètodes amb la finalitat de reduir encara més la presència dels ocells. Avui es provarà amb petards i dilluns vinent amb un falcó ensinistrat. Els mitjans utilitzats fins ara han estat els dispositius acústics i el làser mòbil.


 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és foragitar els estornells que passen la nit a La Rambla, a la plaça de Les Tereses, a la Residència Municipal Sant Josep i a la plaça de l’Havana i evitar-ne els problemes higiènics, sanitaris i de molèsties que produeixen.

 

La campanya per combatre aquesta problemàtica ha fet que disminuïssin el nombre d’ocells que arriben, que ha passat de 3.000 a 1.000/1.500 segons el dia i es queda a dormir a La Rambla una colònia de 200/300.

 

Amb l’objectiu de reduir al màxim aquest reducte que pernocta a La Rambla i que ja s’ha habituat als sorolls d’alerta i al làser, avui dilluns es provarà un mètode basat en l’explosió de petards pujats als arbres amb guies telescòpiques. Al llarg de la nit s’explotaran uns 4 o 5 petards que només fan soroll i no desprenen cap residu. Dilluns vinent es farà una altra prova amb un falcó ensinistrat.

 

Els excrements d’aquests animals són una molèstia per als veïns i ciutadans però també el soroll que emeten els estornells guia quan avisen als altres perquè han trobat un lloc on niar. Una altra de les conseqüències negatives de l’arribada d’aquests ocells a la ciutat és que foragiten els pardals del seu hàbitat natural.

 

Aquesta és la tercera campanya que es fa per foragitar els estornells, la primera es va realitzar el 2004.