Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament redueix la periodicitat per estalviar el 60% de la despesa del butlletí municipal mésmataró

Escoltar

L’Ajuntament redueix la periodicitat per estalviar el 60% de la despesa del butlletí municipal mésmataró

La publicació manté la mateixa estructura però serà trimestral

El regidor de Participació Ciutadana i Presidència, Carlos Fernández, ha presentat aquest matí a la Comissió Municipal Informativa d’Innovació i Presidència una proposta de modificació de les Normes de Redacció del butlletí municipal mésmataró per tal d’adaptar-lo a una nova periodicitat. Esta previst que aquesta modificació es porti properament a l’aprovació de la Junta de Govern.


L’Ajuntament ha decidit reduir la despesa econòmica que destina a aquest mitjà de comunicació gairebé un 60% per la qual cosa es proposa mantenir el projecte comunicatiu reduint-ne la periodicitat. En concret, es passa d’11 a 4 números a l’any, de manera que el mésmataró es convertirà en una publicació trimestral. També es farà un reajustment de la tirada, que passarà de 48.000 a 45.000 exemplars, que es continuaran distribuint gratuïtament casa per casa.


L’Ajuntament té previst destinar durant el 2009 al butlletí una despesa de 54.936 euros,mentre que la despesa pressupostada el 2008 va ser de 152.153,45 euros (Cal tenir en compte que l’Ajuntament ha recuperat ja 23.300 euros d’ingressos per publicitat que no estan restats a aquesta xifra).  


El projecte comunicatiu, fruit del Pla de Comunicació de l’Ajuntament del 2004, mantindrà la mateixa estructura i també serà igual la proporció entre informació, opinió i publicitat (50%-25%-25%). L’únic canvi apreciable pels lectors serà precisament en l’àmbit de l’opinió, ja que la secció de les cròniques del ple haurà de remaquetar-ser per encabir en dos pàgines les tres cròniques que redactaran els periodistes locals. Per aprofitar al màxim el contingut d’aquests articles sobre les sessions plenàries, els textos seran penjats també al nou web municipal, concretament a l’apartat de blogs, on es crearà un d’específic. Per la seva part, els grups municipals mantindran una pàgina cadascun en cada butlletí, tal com venien fent fins ara.


Els canvis en la periodicitat del butlletí seran presentats en les reunions dels òrgans de la publicació: el consell de redacció i el consell editorial del mésmataró.