Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep un premi com a model pel tracte dels animals de companyia

Escoltar

L’Ajuntament rep un premi com a model pel tracte dels animals de companyia

El programa “Peluts” de Mataró Ràdio també ha obtingut un guardó

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va recollir el passat dissabte el Premi “Segle XXI” que concedeix cada dos anys la Federació d’Entitats pro Drets dels Animals i la Natura (FEDAN). El programa “Peluts” de Mataró Ràdio va rebre el Premi FEDAN al Periodisme.


 

El Premi “Segle XXI” es va atorgar a l’Ajuntament de Mataró pel nou model de sensibilitat, modernitat i eficàcia en el tracte dels animals de companyia. En aquest sentit, es destaca la feina que estan portant a terme conjuntament la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i l’Ajuntament, com el projecte Vincles o els espais públics de lliure circulació per als gossos.

 

Pel que fa al Premi FEDAN al Periodisme, s’ha atorgat al programa “Peluts” de Mataró Ràdio. “Peluts” és un espai setmanal de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), l’empresa adjudicatària que gestiona, des del 2005, el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), la instal·lació municipal que està situada al carrer de Galícia i el refugi de Cal Pilé. En aquests moments el programa s’emet a 13 municipis més a través de COM Ràdio.

 

El Premi “Segle XXI” també es va concedir al Síndic de Greuges de Catalunya, per la ferma intervenció en la queixa contra la Comissió d’Experimentació Animal de la Generalitat (CEA) i el Premi FEDAN al Periodisme es va atorgar també a El Punt, edició Barcelona, per la informació sobre la nova gossera de Barcelona i les corrides de toros, i a TVE pel programa “El escarabajo verde”, per 13 anys de documentals d’ecologia, medi ambient i animals.

 

Els guardons es van lliurar en el marc del V Saló Animaladda pel Benestar i la Defensa de l’Animal Abandonat, certamen solidari organitzat per l’Associació Defensa Drets Animals, ADDA.