Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament revisa quatre plans d’actuació municipal en matèria de protecció civil

Escoltar

L’Ajuntament revisa quatre plans d’actuació municipal en matèria de protecció civil

Els documents s’han d’actualitzar i homologar cada quatre anys

El Ple municipal del mes de novembre que va tenir lloc ahir dijous va aprovar la revisió dels següents plans d’actuació municipal: per accidents en el transport de mercaderies perilloses, per inundacions, per a sismes i per nevades. Una vegada aprovats, els plans han de ser homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.


 

La Llei de Protecció Civil de Catalunya dicta que els municipis disposin, actualitzin i revisin tots els plans d’actuació obligatoris i recomanats així com l’elaboració dels plans específics necessaris en funció dels riscos que existeixin en el municipi.

 

Mataró disposa de tots els plans d’actuació, tant els obligatoris com els recomanats, a més de plans específics dissenyats per riscos propis. Tots aquests plans s’emmarquen en el context del Pla Bàsic d’Emergències Municipals de Mataró (PBEM).

 

Els plans d’actuació municipal s’han de revisar cada 4 anys, així s’han fet les següents modificacions:

 

. PAM per a accidents en el transport de mercaderies perilloses: s’ha incorporat la nova Ordenança de Circulació que es va aprovar en el Ple del passat juny.

 

. PAM per a inundacions: s’ha afegit el nou estudi de zones inundables fet en la revisió de l’INUNCAT per la Generalitat de Catalunya.

 

. PAM per a sismes: s’han introduït actualitzacions en els elements vulnerables.

 

. PAM per a nevades: en el pla s’ha incorporat la nova xarxa del Mataró Bus.

 

En tots els 4 plans també s’han revisat els elements vulnerables, s’han afegit els nous equipaments com les escoles bressol, casals d’avis, centres d’atenció primària i complexos esportius, entre d’altres. A més s’han actualitzat les persones responsables dels plans i s’han modificat els grups del Consell Assessor.