Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament se suma a la petició perquè es concedeixi el premi Nobel de la Pau 2010 a la Fundació Vicente Ferrer

Escoltar

L’Ajuntament se suma a la petició perquè es concedeixi el premi Nobel de la Pau 2010 a la Fundació Vicente Ferrer

El Ple del 2 de juliol va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals per sumar-se a la petició que es concedeixi el premi Nobel de la Pau 2010 a la Fundació Vicente Ferrer.


El text íntegre de la declaració institucional és el següent:

 

“Davant la mort del cooperant a l’Índia, Vicente Ferrer, l’Ajuntament de Mataró vol expressar el seu condol a la seva família i a les persones més properes per aquesta irreparable pèrdua.

 

A més, l’Ajuntament de Mataró vol expressar el reconeixement per la tasca que Vicente Ferrer va dur a terme en vida per millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides de l’Índia, treballant també pel progrés dels seus pobles. Després de la seva mort, la Fundació Vicente Ferrer és el llegat que dóna testimoni de la seva obra i que garanteix un futur i una continuïtat per seguir amb la feina empresa.

 

Per això, i per la intensa feina duta a terme en el progrés i la transformació de les comunitats desfavorides des de fa 40 anys, des de l’Ajuntament de Mataró s’acorda:

 

1. Sumar-se a la petició què es concedeixi el Premi Nobel de la Pau 2010 a la Fundació Vicente Ferrer

 

2. Demanar a totes les forces politiques catalanes amb representación al Parlament de Catalunya, al Congrés dee Diputats i Diputades i al Parlament Europeu que s’hi adhereixin i, si ho consideren oportú, proposin la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau 2010.

 

3. Sumar-se i traslladar a la Comissió de Nomenclàtor la proposta de la Fundació Mataró Tercer Món i altres entitats ciutadanes de donar el nom de Vicente Ferrer a un carrer o espai públic de la ciutat.

 

4 . Comunicar aquests acords al President del Parlament de Catalunya, al President del Congrés dels diputats i a la Fundació Vicente Ferrer.”