Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Sant Sebastià visita la planta de la brossa i s’interessa pel sistema de recollida orgànica de Mataró

Escoltar

L’alcalde de Sant Sebastià visita la planta de la brossa i s’interessa pel sistema de recollida orgànica de Mataró

L’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, i el regidor de Medi Ambient de la ciutat basca, Denis Itxaso, han visitat aquest matí Mataró amb l’objectiu de conèixer de primera mà el sistema de recollida i eliminació dels residus que es fa servir a la ciutat.Al migdia han estat rebuts oficialment per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i la regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao, i acte seguit han celebrat una reunió de treball on se li ha presentat el model de recollida de la fracció orgànica, que es va posar en marxa l’octubre de 2006.


 

El balanç de la primera campanya informativa que va impulsar l’Ajuntament amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya va aconseguir que a l’any ja es recollia el 30% d’aquest tipus de brossa. Els tècnics del Servei de Serveis Municipals i Manteniment han explicat també la segona fase de la campanya que ha començat aquesta primavera i que convida la ciutadania a ampliar la seva implicació, que ja va ser nombrosa en la primera fase de la campanya, ja que es va obtenir 16.000 tones de brossa orgànica amb la qual es pot fer després adob per a les plantes.

 

La delegació ha visitat també les instal·lacions de la planta de tractament de residus sòlids urbans del Maresme, fent un recorregut que els ha permès observar el circuit de selecció i triatge previ a la incineració dels residus. A més, també han pogut veure les obres de construcció de les noves instal·lacions de la planta.