Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres de la nova seu del Servei de Manteniment i Serveis

Escoltar

L’alcalde visita les obres de la nova seu del Servei de Manteniment i Serveis

Avui, l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el president de PUMSA, Ramon Bassas, i el regidor d’Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero, han comprovat l’estat de les obres de la futura seu del Servei de Manteniment i Serveis al veïnat de Valldeix.

 

Parc del Manteniment

 

Actualment, el Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Mataró s’ubica a un edifici del recinte de l’Escorxador. Un cop es produeixi el seu trasllat a una nau del veïnat de Valldeix, aquest immoble quedarà lliure per acollir la segona biblioteca municipal de la ciutat.

 

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) promou les obres de construcció del Parc del Manteniment al veïnat de Valldeix.

 

El Parc del Manteniment s’ubicarà a una finca de 42.356 m2 de superfície propietat de PUMSA, que es troba a tocar la riera de Can Soler. En aquesta finca, hi ha una nau que es destinava antigament a magatzem i comerç de materials de construcció. L’edifici consta de 5.224 m² construïts en planta baixa i 1.260 m² en planta altell.

   

Adequació de la nau

 

Les obres de l’adequació de la nau existent per a la ubicació del Servei de Manteniment i Serveis i diversos magatzems municipals les du a terme l’empresa Copcisa, SA. La inversió total que realitza PUMSA en aquest edifici és superior als 5,2 milions d’euros.

 

Els treballs d’adequació inclouen la substitució completa de la coberta de la nau, la millora de les façanes mitjançant el reforç i l’aïllament de les parets, les divisions internes de l’edifici, el condicionament dels seus interiors i la instal·lació dels serveis d’electricitat, aigua, gas, climatització i telecomunicacions. A més, es crearà un cos annex a la nau per a l’ampliació de les oficines.

 

Pel que fa a la finca, s’ordenaran i milloraran els accessos a l’edifici i es pavimentaran els entorns de l’àmbit. Es preveu la col·locació d’una estació transformadora que donarà servei al Parc del Manteniment, la millora de la xarxa de clavegueram, d’aigua i telefonia, i la col·locació de nou enllumenat a l’àmbit. 

 

Treballs realitzats

 

Fins ara els treballs més rellevants que s’han realitzat són els següents:

 

- Substitució de tota la coberta de les naus i millora dels tancaments

- Construcció de l’edifici annex

- Treballs d’urbanització del vial adjacent

- Infraestructures de serveis

 

Aquests treballs suposen més del 50% del total de l’obra.  Es preveu que les obres finalitzin a principis de l’any 2010.

  

Biblioteca pública

 

El trasllat del Servei del Manteniment a les noves instal·lacions del veïnat de Valldeix deixaran lliure el seu actual emplaçament al recinte de l’antic Escorxador, format per un conjunt d’edificis d’estil modernista.

 

A les naus principals de l’Escorxador està previst ubicar la nova biblioteca de Mataró, la segona pública de la ciutat. La construcció i posada en marxa d'aquesta instal·lació està contemplada en el Pla de Biblioteques de Mataró que segueix l'informe del Pla d'Equipaments Culturals de la Ciutat de Mataró del 2005. També ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, a través de la Llei de Barris del 2007.

 

La biblioteca pública portarà el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas, tal i com es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del 5 de juny.