Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estat anuncia a Mataró les actuacions d’emergència per solucionar els desperfectes del litoral causats pels temporals

Escoltar

L’Estat anuncia a Mataró les actuacions d’emergència per solucionar els desperfectes del litoral causats pels temporals

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va mantenir ahir a la tarda una reunió de treball amb el secretari general del Mar del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro; la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Alícia Paz Antolín; i el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, a més dels alcaldes de Premià de Mar, El Masnou, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar. L’objectiu de la reunió era tractar sobre les actuacions d’emergència que cal realitzar a les zones afectades pel temporal del passat mes de desembre.


 

El secretari general del Mar va anunciar que les obres d’emergència es farien amb caràcter immediat, en un o dos mesos, i consistirien en l’aportació de sorra, la reparació dels desperfectes i l’estabilització de les esculleres. La voluntat és que les obres hagin finalitzat abans de l’inici de la temporada d’estiu. A més, també va anunciar que pròximament donarà a conèixer un estudi sobre la dinàmica del litoral amb l’objectiu d’avaluar-ne els problemes i estudiar les seves possibles solucions.

 

Els alcaldes també van expressar la seva preocupació per trobar solucions a la protecció de la via del tren. La proximitat de la via del tren i el mar fa que els temporals produeixin incidències greus que interrompen el servei.

 

 

El Ministeri millorarà els passos subterranis del Cargol i Jordi Joan

 

La visita també va servir per concretar diferents temes de Mataró que es van tractar amb l’alcalde, els representants de l’Estat i diferents responsables municipals. Així, es va posar sobre la taula el projecte pendent del passeig Marítim (entre el Centre Natació Mataró i Sant Simó) i els projectes de millora de l’accessibilitat als passos subterranis del Cargol i del carrer de Jordi Joan.

 

La millora dels passos subterranis estan inclosos dins el Plan E (Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació), compten amb un pressupost d’1.257.130 € i és la primera actuació que farà el Ministeri al litoral del Maresme de millora dels accessos públics al mar. El Ple del passat mes de gener va adoptar el compromís de l’Ajuntament davant el Ministeri de Medi Ambient sobre el manteniment i conservació de les obres una vegada aquestes hagin finalitzat.