Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estat inverteix aquesta primavera 9 milions d’euros en la regeneració de platges i passeigs costaners del Baix Maresme

Escoltar

L’Estat inverteix aquesta primavera 9 milions d’euros en la regeneració de platges i passeigs costaners del Baix Maresme

El subdirector general per a la Sostenibilitat de les Costes del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, Miguel Velasco, ha presentat aquest matí el pla de regeneració de platges del Baix Maresme i les obres d’emergència per pal·liar els efectes dels temporals d’aquest hivern.


 

La presentació s’ha fet durant una jornada celebrada a la Nau Gaudí de Mataró, en la qual s’han reunit en una mateixa taula representants del Ministeri, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els alcaldes de Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou.

 

Després de debatre el potencial del litoral com a element de desenvolupament econòmic, la jornada ha abordat la necessitat de tractar des d’una perspectiva conjunta i coordinada la problemàtica de la regeneració de la zona costanera per pal·liar tant els efectes de la construcció dels ports com dels temporals que afecten periòdicament el litoral.

 

Precisament per solucionar els desperfectes dels darrers temporals, el Ministeri ha anunciat una inversió de 9.068.922, 87 € a realitzar immediatament en els següents municipis i trams costaners:

 

-Cabrera de Mar: 2.736.398,47 €. Les obres consisteixen en la construcció de 130 m de passeig amb protecció d’escullera, la reconstrucció de 275 m de passeig amb escullera i l’aportació de 200.000 m3 de sorra, a banda de la reparació de diversos serveis malmesos.

 

-Caldes d’Estrac: 314.870,71 €. L’actuació consisteix en reparar la caseta i les instal·lacions de la Creu Roja.

 

-Masnou-Montgat: 3.825.674,57 €. Les obres consisteixen en la reconstrucció de 998 m de passeig amb protecció d’escullera i l’aportació de 200.000 m3 de sorra. També s’inclou la reparació de serveis malmesos.

 

-Vilassar de Mar: 2.191.979,12 €. L’actuació consisteix en la reconstrucció de 577 m de passeig amb escullera i l’aportació de 100.000 m3 de sorra, a banda de la reparació dels serveis malmesos.

 

Les aportacions de sorra es faran mitjançant dragues.