Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Xarxes” reuneix al Museu de Mataró materials de l’època neolítica provinents d’altres museus catalans

Escoltar

L’exposició “Xarxes” reuneix al Museu de Mataró materials de l’època neolítica provinents d’altres museus catalans

La mostra es podrà visitar fins al 17 de gener de 2010

El passat divendres, 20 de novembre, es va inaugurar al Museu de Mataró (El Carreró, 17) l’exposició itinerant “Xarxes. Els primers intercanvis fa 6.000 anys”, organitzada i coproduïda pel Museu de Gavà, el Museu d’Història de Sabadell i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La mostra es podrà visitar fins al 17 de gener de 2010.


 

L’exposició reuneix un conjunt de més de 130 objectes d'època neolítica seleccionats sota l’òptica dels intercanvis. Amb la combinació de rigor científic i caràcter divulgatiu, la mostra vol fer arribar al públic general els resultats de la recerca feta per arqueòlegs durant anys, il·lustrada amb una acurada selecció de les troballes dels principals jaciments neolítics del país.

 

Com un contrapunt a aquesta visió sobre el passat, la mostra es complementa amb una reflexió sobre com són i com s’articulen les xarxes en la nostra societat, evidenciant que la globalització i les comunicacions no són un fenomen de la nostra època.

 

L’exposició s’organitza en cinc àmbits: “Un món global, un món en xarxa”; “Un món en xarxa... des que el món és món”; “Xarxes, també a la prehistòria. Catalunya fa 6.000 anys”; “Les primeres comunitats pageses” i “Diversitat i connexions”.