Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’il·lustrador mexicà Edgar Clement i l'artista brasiler Caetano Dias, artistes residents a Can Xalant

Escoltar

L’il·lustrador mexicà Edgar Clement i l'artista brasiler Caetano Dias, artistes residents a Can Xalant

 


Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró acull, fins a mitjans de desembre els artistes llatinoamericans Edgar Clement i Caetano Dias.



La residència d’Edgar Clementrespon a l’acord amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per tal que l’artista produeixi l’obra al centre que formarà part de l’exposició “El (d)efecto barroco. Políticas de la imagen hispana” comissariada per Jorge Luis Marzo que s’inaugurarà el novembre de 2010.



Edgar Clement (Mèxic DF) es va donar a conèixer l’any 1988 amb algunes il·lustracions publicades en el suplement cultural del diari mexicà “Excelsior”. Ha col·laborat en tots els diaris i revistes mexicans i està considerat un dels millors il·lustradors i dibuixants de còmic del seu país. L’artista és de formació autodidacta i actualment treballa en mitjans publicitaris. L’any 1994 va realitzar la seva òpera prima “Operación Bolívar”, considerada la novel·la gràfica emblemàtica del Mèxic dels últims anys. Actualment desenvolupa “Los Perros Salvajes”, web-còmic que es pot seguir a través de la xarxa a www.interzone.produccionesbalazo.com. La seva residència a Can Xalant permet a l'artista treballar en l’animació i els mitjans audiovisuals.



L’estada de Caetano Dias (Salvador de Bahia. Bràsil)forma part de l’intercanvi per invitació entre Can Xalant i el Museu de la Imatge i el So de Sāo Paulo, que acollirà l’any 2010 a l’artista català seleccionat. Diasés un artista que, després dels primers experiments amb la pintura que abordaven qüestions lligades al cos prenent la idea pell/límit com a referència, va passar a realitzar la sèrie fotogràfica “Santos Populares”, una sèrie d’aproximacions entre allò eròtic i/o sagrat, a través de l’apropiació d’imatges d’internet. A partir del 2000, comença una sèrie d’instal·lacions, escultures i vídeos que aprofundeixen en les relacions entre identitat/cos/espai.
Recentment ha realitzat diverses intervencions en l’espai urbà i vídeos sobre qüestions socials.


 

L’any 2008 va mostrar la seva exposició “Paisagens” al Museu Reina Sofia, de Madrid. També ha participat en esdeveniments com la 3a Bienal do Mercosul (Porto Alegre), la Biennal do Barro de São Paulo, la Biennal de València, i també de festivals com el Festival Internacional Videobrasil o el Festival de Cinema Latinoamericano de São Paulo i ha exposat al Museu de Arte Sacra de Bahia, el Centre d’Art i Media ZKM (Alemanya) i a altres ciutats sud-americanes com Maracaibo (Venezuela) o Quito (Equador).