Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM convida a conèixer el comerç de Mataró a través d’una ruta audioguiada

Escoltar

L’IMPEM convida a conèixer el comerç de Mataró a través d’una ruta audioguiada

Se suma a l’oferta de més d’una desena de rutes i visites que es fan a la ciutat

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat aquest matí a l’Oficina de Turisme de Mataró una nova ruta audioguiada: la Ruta comercial, que farà un recorregut pel centre de la ciutat per donar a conèixer els comerços més arrelats i tradicionals de Mataró. Aquesta nova proposta, que avui es posa en marxa, se suma a l’oferta de més d’una desena de rutes i visites que es fan a la ciutat.


 

Amb la Ruta comercial audioguiada,el visitant farà un recorregut pel centre històric de la ciutat on podrà descobrir els comerços amb més tradició de la ciutat i també la seva oferta comercial. Aquesta visita també permet conèixer els dos mercats municipals de la ciutat, el de la plaça de Cuba i el de la plaça Gran, i els mercats de marxants que tenen lloc en el seu entorn.

 

La ruta comercial audioguiada s’adreça a tot tipus de públic disposat a conèixer el comerç a Mataró i la seva història. La ruta, a més, pretén dinamitzar i promocionar el comerç urbà i la seva oferta moderna, professional i de qualitat, tant als propis residents com als visitants d’altres poblacions properes, amb l’objectiu de projectar el comerç mataroní com a referent comercial de la comarca.

 

 

Itinerari de la Ruta comercial

 

L´itinerari que recorrerà la ruta és el següent:

 

Introducció al comerç de Mataró

. Carrer de Barcelona

. La Peixateria

. Can Xammar

. Plaça Xica - Carrer de Sant Cristòfor

. Plaça Gran – el Rengle

. Plaça de Santa Maria

. Carrer Nou

. La Riera

. Plaça de Santa Anna – La Rambla

. Carrer de Santa Teresa

. Mercat de la plaça de Cuba

. Carrer de Sant Josep

. Plaça de l’Ajuntament

 

A més, la ruta incorpora informació complementària sobre els mercats i les fires de Mataró.

 

 

Recorregut senyalitzat

 

Amb l’objectiu d’orientar al visitant en el recorregut de la ruta, s’ha instal·lat una senyalització direccional (12 suports) que pren com a referència els mateixos codis dels carrers o espais comercials que es troben detallats al fulletó de la ruta.

 

Per tal d’optimitzar la senyalització ja instal·lada, s’han utilitzat 6 suports de la ruta patrimonial, incorporant les banderoles que corresponen a la nova Ruta comercial. Als espais on no hi existia senyalització s’hi han instal·lat 6 nous suports amb les corresponents banderoles de la Ruta comercial.

 

Al mercat de la plaça de Cuba, es troba un monòlit que inclou una breu presentació de l’edifici del mercat, com a equipament municipal i comercial, en català, castellà, anglès i francès.

 

A més, Mataró té 7 punts d’informació d’acollida ubicats a diferents punts estratègics d’arribada a la ciutat (pàrquings cèntrics, estació de la Renfe, Ajuntament) que actuen també com a suport informatiu de cara al visitant, indicant el lloc on es troba i amb informació del seu interès.

 

 

Audioguia i fulletó informatiu

 

Per poder fer la ruta, l’usuari haurà de dirigir-se a l’Oficina de Turisme de Mataró (La Riera, 48, baix), punt de recollida de les audioguies, on la informadora turística farà una breu presentació al visitant i l’informarà sobre la utilització de l’audioguia. L’audioguia se cedirà de forma gratuïta al visitant juntament amb el fulletó informatiu. La informadora demanarà un document identificatiu en cedir l´audioguia que serà retornat a l’usuari en el moment que es faci la devolució. El visitant tindrà el compromís de tornar l’audioguia el mateix dia dins l’horari d’obertura de l’Oficina de Turisme. Un cop finalitzada la ruta i retornada l´audioguia, es demanarà a l’usuari omplir una enquesta de satisfacció.

 

El fulletó informatiu recull els diferents carrers i espais comercials que s’expliquen a la locució de la Ruta comercial, a més d’un plànol amb les diferents localitzacions i informació sobre la utilització de l’aparell de l’audioguia. Tota aquesta informació es troba en català, castellà, anglès i francès per tal d’adaptar el fulletó als mateixos idiomes disponibles a l’audioguia.

 

L’audioguia és un aparell que incorpora diferents locucions mitjançant uns codis definits, que a partir de l’itinerari proposat al fulletó específic i amb el suport de la senyalització direccional instal·lada en el seu recorregut, permet a l’usuari organitzar l’itinerari al seu gust, amb la possibilitat d’escoltar la locució dels diferents espais en quatre idiomes (català, castellà, anglès o francès) i amb la flexibilitat de marcar el seu propi ritme o traçar la ruta al seu gust.