Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut d’Esports, l’Iluro Hoquei Club i les federacions catalana i espanyola promouran l’hoquei a Mataró

Escoltar

L’Institut d’Esports, l’Iluro Hoquei Club i les federacions catalana i espanyola promouran l’hoquei a Mataró

El club mataroní oferirà un programa d’iniciació a les escoles

El president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera; el president de la Federació Catalana d’Hockey, Narcís Carrió; el president de la Real Federación Española de Hockey, Santiago Deó; i el president d’Iluro Hoquei Club, Oriol Cortada, han signat avui un protocol de col·laboració per al desenvolupament de l’hoquei a la ciutat de Mataró.

 

L’acord estableix la col·laboració de totes les parts implicades per promoure la pràctica d’aquest esport a la ciutat. En aquest sentit, la Federació Catalana d’Hoquey i la Real Federación Española de Hoquey es comprometen a donar el suport necessari per al desenvolupament de les activitats i projectes de creixement de l’Iluro Hoquei Club (IHC), i per garantir la pràctica de l’hoquei de qualitat i d’èxit a Mataró.

 

Per la seva part, l’Institut d’Esports considera prioritari el desenvolupament d’aquest esport a Mataró, i concreta el suport a l’IHC en les següents accions:

 

- Continuar aplicant el Pla de Millora Esportiva per a la millora i consolidació de l’hoquei a la ciutat, recolzant també la tasca que està fent el club per promocionar l’hoquei sala.

 

- Recolzar la tasca del club en les competicions federades per elevar el nivell de la competició dels seus equips i aconseguir els màxims nivells de rendiment possibles.

 

- Col·laborar amb l’IHC per consolidar un calendari d’actes esportius de relleu i altres esdeveniments que permetin promocionar l’hoquei, el club i alhora la ciutat.

 

- Construir i mantenir el nou Camp Municipal d’Hoquei, treballs que ja s’estan executant, així com poder executar les futures obres de millora i ampliació, que permetin donar resposta a les necessitats del club i de la pràctica de l’hoquei.

 

Per últim, l’Iluro Hoquei Club es compromet a desplegar les següents actuacions:

 

- Treballar amb l’objectiu de fer de l’hoquei un esport popular, amb forta implantació a Mataró i de relleu al Maresme i accessible a tots els nois i noies que el vulguin practicar.

 

- Aplicar el Pla Integral de Desenvolupament que porta a terme el club des de 2006 i fins a 2016 que guia la implantació i creixement d’aquest esport a la ciutat. Durant les primeres temporades d’implantació d’aquest pla, el club ha complert els objectius parcials proposats amb èxits i projectes com l’ascens del primer equip masculí a 1a divisió nacional; la creació del primer equip femení format íntegrament per mataronines o la posada en funcionament d’una lliga escolar d’hoquei que involucra 8 escoles i més de 60 nens i nenes de Mataró.

 

- Establir un programa d’iniciació d’hoquei per a les escoles, dins l’horari lectiu i en les instal·lacions escolars, amb l’aportació de monitors i material especialitzat, donant suport al professorat d’educació física i amb la voluntat de consolidar-lo dins el programa curricular del centre.

 

- Captar nois i noies per a la seva incorporació a l’escola d’hoquei, en horari extraescolar i en el Camp Municipal d’Hoquei.

 

- Consolidar un calendari d’actes esportius de relleu i altres esdeveniments que situïn l’hoquei de Mataró i l’IHC com a referent tant a nivell local, català, estatal com internacional.

 

Programar un calendari de formació per a monitors a la ciutat, obert al Maresme, amb la intenció de disposar de personal qualificat per dur a terme aquests programes de difusió, promoció i competició de l’hoquei.