Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Municipal d’Acció Cultural impulsa la creació d’un cor professional a la ciutat

Escoltar

L’Institut Municipal d’Acció Cultural impulsa la creació d’un cor professional a la ciutat

El formaran 8 cantants professionals i 24 d’amateurs

L’Institut Municipal d’Acció Cultural de Mataró i l’Associació Cor Ciutat de Mataró han arribat a un acord per a la creació d’un cor professional, amb la intenció d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya.


 

El Cor Ciutat de Mataró, que dirigirà Jordi Lluch Arenas, tindrà una base de 8 cantants professionals i un gruix de fins a 24 cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical.

 

Així, el cor el formaran dos perfils de cantants diferents: els cantants professionals, persones que tinguin experiència en cors i grups vocals, un bon nivell de lectura musical i estar en actiu com a cantant. I l’altre perfil el formarà un altre grup de cantaires més nombrós (fins a 24), que siguin cantants amateurs. En ambdós casos els dies 15 i 16 d’abril es faran audicions per seleccionar els cantaires. Hi ha la previsió de començar els assajos el mes de maig. La formació és una de les claus del cor i un dels seus objectius és que els professionals puguin formar als amateurs amb classes de cant específiques.

 

El Cor Ciutat de Mataró oferirà a la ciutat 3 concerts a l’any que es podran ampliar segons les necessitats. La  voluntat és que pugui fer actuacions tant a la ciutat com en festivals d’arreu, així com fer col·laboracions amb grups instrumentals i orquestrals.

 

Està previst que la nova formació musical debuti el dia 29 de juliol al Teatre Monumental dins els actes de Les Santes, i al mes de novembre també participarà a la Setmana de Música Antiga.