Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Municipal d’Acció Cultural i Cinesa organitzen un cicle de cinema en versió original

Escoltar

L’Institut Municipal d’Acció Cultural i Cinesa organitzen un cicle de cinema en versió original

Les sessions es faran a Mataró Parc els dimarts del 20 de gener al 31 de març

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, la responsable de nous continguts de Cinesa, Ana Fernández, i l’adjunt a la direcció de màrqueting de Cinesa, Julio Narváez, han presentat avui en roda de premsa l’acord que l’ens municipal i l’empresa d’exhibició cinematogràfica han signat conjuntament per posar en marxa un cicle de cinema en versió original amb subtítols a una de les sales del centre comercial Mataró Parc. El cicle es durà a terme durant aquest primer trimestre del 2009, del 20 de gener al 31 de març, cada dimarts a les 8 del vespre. 


El tret característic principal de les pel·lícules programades és que aquestes no poden ser d’estrena i han de tenir com a mínim un any d’antiguitat. Sempre que sigui possible es prioritzarà que la pel•lícula tingui els subtítols en català, i si no és possible ho estaran en castellà.


La programació és a càrrec de l’IMAC, i les gestions amb les distribuïdores i la cessió de la sala a càrrec de Cinesa. Ambdues parts es comprometen a fer difusió pels seus canals habituals. A la mateixa sala s’hi podran organitzar col·loquis previs a la pel•lícula sempre que s’escaigui i ho acordin les dues parts.


L’objectiu principal de la iniciativa és possibilitar el visionat de pel•lícules en versió original de qualitat estrenades fa temps i que no s’han pogut veure a la ciutat. Si la iniciativa té èxit d’assistència es preveu que aquest mateix 2009 es pugui donar continuïtat al cicle.


El preu per pel•lícula serà de 3 euros, i les entrades es podran adquirir a les taquilles de Cinesa, a Mataró Parc, de dimarts a diumenge de 16.00 a 22.30 hores. També es poden comprar entrades de manera anticipada al telèfon 902 33 32 31 i al web www.cinesa.es.




La programació


- 20 de gener: “Mi hijo”. França, 2007. Drama.

- 27 de gener: “Muerte a un presidente”. Regne Unit, 2006. Drama.

- 3 de febrer: “Provoked: una història real”. Regne Unit i Índia, 2008. Drama.

- 10 de febrer: “Las chicas de la lencería”. Suïssa, 2008. Comèdia.

- 17 de febrer: “Verano en Berlín”. Alemanya, 2005. Drama.

- 24 de febrer: “Cómo cocinar tu vida”. Alemanya, 2007. Documental

- 3 de març: “El principio de la incertidumbre”. Portugal i França, 2002. Drama

- 10 de març: “Cuatro minutos”. Alemanya, 2007. Drama

- 17 de març: “La batalla de Hadiza”. Regne Unit i Luxemburg, 2007. Drama

- 24 de març: “Yo serví al rey de Inglaterra”. Txèquia i Eslovàquia, 2006. Comèdia romàntica

- 31 de març: “Un verano en la Provenza”. França, 2007. Drama




Cinema al teatre Monumental i cicle de cinema infantil


Aquest cicle es complementa amb la programació de cinema de l’IMAC que es duu a terme al Teatre Monumental cada dijous a les 22.00 hores, i el primer i el tercer diumenge de cada mes a les 19.00 hores. Les pel•lícules que es projecten també són en versió original amb subtítols, però d’estrenes recents. En aquest cas l’acord és amb els cinemes Verdi.


A més a més, al Teatre Monumental també s’hi duu a terme la programació de cinema infantil en català, una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquest cicle també abasta des del mes de gener fins al mes de març, i les pel•lícules es projectaran a les 16.30 hores dels diumenges programats. El preu de l’entrada és de 5,70 euros, i hi ha un abonament per tot el cicle de 18,50 euros. Les entrades i l’abonament es poden adquirir a les oficines de l’IMAC de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia i de dimecres a divendres de 6 a 8 del vespre, i des d’una hora abans de la projecció a les taquilles del teatre.


La programació d’enguany serà la següent:


- 25 de gener: “Kung Fu Panda”

- 8 de febrer: “Shrek III”

- 22 de febrer: “El ratolí Pérez”

- 8 de març: “Madagascar II”

- 22 de març: “Una amistat inoblidable”