Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica signa convenis de col·laboració amb entitats d’àmbit comercial i l’hostaleria

Escoltar

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica signa convenis de col·laboració amb entitats d’àmbit comercial i l’hostaleria

L’objectiu és ajudar a desenvolupar plans de dinamització i programes d’activitats

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero: el president de la Unió de Botiguers de Mataró (UB), Jordi Vallcorba; el president de l'Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, Jordi Llargués; la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, Anna Carreras; i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Antoni Graupera, han signat avui els convenis de col·laboració d'enguany.

 

Aquests acords, signats per tercer any consecutiu, busquen la col·laboració de l'IMPEM amb les entitats d'àmbit comercial i d'hostaleria de la ciutat, per poder finançar els plans de dinamització comercial previstos per aquestes entitats durant el 2009, prestar assessorament tècnic i actuar com a intermediaris entre les associacions i l'Ajuntament.

 

La novetat d’aquest any és que per primera vegada se signarà un conveni per aquest concepte amb l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba com a resultat de la consolidació del pla de dinamització que està portant a terme aquesta associació.

  

Compromisos establerts

 

Les entitats signants col·laboraran amb els projectes de formació-treball que es puguin fomentar des de l’IMPEM, acollint alumnes treballadors/es per al desenvolupament del seu treball pràctic.

A més, també participen en les accions de conciliació, en el marc de la responsabilitat social de les organitzacions, que s’acordin al llarg de les reunions desenvolupades entre l’IMPEM i les entitats del sector comercial.

 

Les 3 entitats comercials es comprometen, per la seva banda, a participar activament en accions formatives relatives a la millora de la gestió del negoci i la capacitació professional dels treballadors del sector, dissenyades en funció de les necessitats detectades al llarg de les reunions desenvolupades entre l’IMPEM i les entitats del sector comercial.

 

En concret, I´IMPEM col·labora amb la Unió de Botiguers amb un finançament de 65.000 € per dur a terme els seus plans de dinamització i el programa d’activitats; a l’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, l’IMPEM hi aportarà 14.000 € destinats als mateixos conceptes; i a l’Associació de Venedors de la Plaça de Cuba i al Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme en seran 6.000 € per a cadascuna.

 

Addicionalment cadascun dels convenis recull acords directament vinculats a l’àmbit d’actuació de l’entitat signant. En el cas del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, alguns dels acords fan referència a l’edició de la Guia Gastronòmica de Mataró, l’edició del tríptic d’allotjaments de Mataró i entorn i del tríptic de l’oci nocturn de Mataró i entorn, o la difusió del Plat de Mataró.