Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra modernitza el sistema informàtic de gestió

Escoltar

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra modernitza el sistema informàtic de gestió

Els dies 16 i 17 de novembre no es podrà oferir el servei de préstec

Totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona disposaran a partir del 18 de novembre d’un nou sistema informàtic de gestió bibliotecària. El nou programa, anomenat Millennium i propietat de l’empresa nord-americana "Innovative Interfaces", substitueix l’actual sistema VTLS, implantat a les biblioteques des de l’any 1990.El sistema Millennium permetrà mantenir les tasques i serveis habituals de la biblioteca des d’una plataforma tecnològica actualitzada, i a més facilitarà la gestió dels tràmits bibliotecaris, alguns dels quals es realitzaran de forma automàtica des del sistema, com ara els avisos recordatoris per correu electrònic de devolucions de documents, reserves disponibles o cancel·lades i reclamació de documents. A més, els usuaris que es registrin al web de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona (www.diba.cat/biblioteques) disposaran d’un espai personal on consultar les llistes de títols que alguna vegada s’han endut en préstec, guardar les seves cerques preferides al catàleg o valorar els llibres que han llegit.


 

La transició del sistema VTLS al Millennium comporta una aturada temporal d’alguns serveis que la Biblioteca Pompeu Fabra ofereix als seus usuaris. Des del passat 12 d’octubre i fins al 18 de novembre s’ha aturat el servei de préstec interbibliotecari, i els dies 16 i 17 de novembre hi haurà una aturada del servei de préstec de qualsevol tipus de document, fet que suposa que durant aquests dies la biblioteca no podrà realitzar préstecs, retorns ni renovacions de documents. Durant aquests dos dies, des del web de la Xarxa els usuaris tampoc podran realitzar renovacions dels seus préstecs, reserves de documents ni sol·licitar el carnet de la biblioteca.

 

Aprofitant el canvi de sistema, la Biblioteca Pública Pompeu Fabra també millora el servei de préstec de documents de cara als seus usuaris. A partir del 18 de novembre, la biblioteca prestarà fins a 30 documents, dels quals 15 seran llibres i 15 audiovisuals, durant 30 dies (fins ara es podien prestar 13 documents, amb un termini de 21 dies per als llibres i 7 per als audiovisuals).