Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es farà a quatre instal·lacions esportives

Escoltar

La campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple es farà a quatre instal·lacions esportives

A la Piscina Municipal se celebrarà l’11 de juliol i a la resta el diumenge 12

La campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple tindrà lloc el proper diumenge 12 de juliol a gairebé totes les piscines de Catalunya i en alguns punts de l’Estat espanyol. El Centre Atlètic Laietània, el Centre Municipal d’Esports “El Sorrall”, el Centre Natació Mataró i la Piscina Municipal, que ho farà el dissabte 11 de juliol, són els quatre centres esportius de la ciutat que participen en la campanya en la qual s’organitzen activitats lúdiques i festives al voltant de les piscines per “mullar-se” en solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia.


 

Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple és una campanya que promou la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i gaudeix d’un ampli suport de les administracions locals, les diputacions i dels consells comarcals. És una jornada de natació solidària que suposa alhora un acte de participació ciutadana i de recaptació de fons, amb l’objectiu de crear serveis per a les persones afectades, millorar l’atenció sociosanitària que reben, motivar la inserció de persones amb discapacitat i donar suport a la recerca mèdica d’aquesta malaltia.

 

La campanya pretén sensibilitzar la població i mostrar solidaritat cap a les 30.000 persones que pateixen aquesta malaltia a tota Espanya. És un dels actes de solidaritat més importants que es fan, ja que compta amb la participació de 1.200 voluntaris, que són essencials per organitzar les activitats. L’any passat van participar-hi 92.600 persones al conjunt de l’Estat i 875 piscines, 600 de Catalunya.

 

Una de les principals activitats, que es fan simultàniament a totes les poblacions on se celebra la campanya, és l’intent de batre el rècord de persones que es llancen simultàniament a la piscina, el diumenge 12 a les 12 h. Entitats, autoritats, persones conegudes de diversos àmbits i ciutadans de diferents punts de Catalunya participaran en aquesta iniciativa. 

 

 

Programa d’activitats a les instal·lacions

 

A la ciutat, les quatre piscines hi participen en dies, condicions i maneres diferents. En algunes es compta amb la col·laboració de l’Associació Voluntaris pel Futur i també hi haurà activitats extraordinàries per fer la jornada més atractiva. A totes es vendran productes de la campanya i es recolliran donatius, que es destinaran íntegrament a la FEM. Al telèfon d’atenció ciutadana (010) s’ofereix informació relativa a les activitats i modalitats d’accés a cada instal·lació, que són:

 

. A la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25) les activitats tindran lloc el dissabte 11 de juliol, i no el dissabte 12 de juliol com a la resta de centres, coincidint amb la Festa de l’Usuari. Els ciutadans que s’hi acostin entre les 9 i les 14 h podran accedir-hi gratuïtament. Es podrà participar en les activitats següents: natació amb aletes, bateig d’immersió organitzats per NIMANSUB, espai de jocs a la piscina gran i activitats diverses a la piscina petita.

 

Per recaptar fons, s’organitza una tómbola amb obsequis cedits per diferents col·laboradors i es venen els articles de la Fundació Esclerosi Múltiple.

 

- El Centre Natació Mataró (passeig del Callao s/n), diumenge 12 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 9 a 14 h. Els seus usuaris podran participar a les activitats d’aiguagim i submarinisme. Els participants hauran de pagar un tiquet d’ús puntual, la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a la FEM.

 

- El Centre Municipal d’Esports “el Sorrall” (ronda de Josep Tarradellas, 103), diumenge 12 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 9 a 13.45 h. Els participants hauran de pagar un tiquet d’ús puntual, la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a la FEM.

 

 - El Centre Atlètic Laietània (Torrent de la Llebreta, 27, Urbanització La Cornisa), diumenge 12 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 9 a 14 h. L’accés estarà restringit als socis i acompanyants.

 

A Mataró, durant l’anterior edició de la campanya es van adherir les mateixes piscines, que van aconseguir la participació de 532 usuaris. Això va suposar una recaptació de 2.600, 2 € i 327.200 m nedats.