Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera de Salut i l’alcalde inauguren la Unitat de Salut Mental de l’Hospital i el nou CAP La Llàntia

Escoltar

La consellera de Salut i l’alcalde inauguren la Unitat de Salut Mental de l’Hospital i el nou CAP La Llàntia

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, visita avui Mataró amb motiu de la inauguració de la Unitat d’hospitalització d’aguts de Salut Mental de l’Hospital i de la inauguració del nou CAP La Llàntia.


 

El Consorci Sanitari del Maresme ha posat en marxa la nova unitat de salut, que té una capacitat màxima de 54 llits, 44 d’adults i 10 infantojuvenils, que donarà servei a una població de més de 400.000 persones a la comarca del Maresme. L’acte d’inauguració té lloc a les 13.30 h i compta amb l’assistència del president del consorci, Carles Manté, i de l’alcalde de Mataró i vicepresident del consorci, Joan Antoni Baron, entre d’altres.

 

La nova unitat substitueix els llits que actualment estaven situats dins l’Hospital i s’amplien d’acord amb les previsions de creixement poblacional i necessitats fins al 2015.

 

Per tant, es posa en funcionament en dues etapes, una primera amb una capacitat de 30 llits d’adults i 6 llits infantojuvenil, i una segona etapa el 2010/2011 s’acabarà de posar en funcionament la resta de llits, d’acord amb les necessitats assistencials.

 

La nova àrea incorpora les darreres innovacions tecnològiques com la prescripció mèdica, història clínica i administració de medicació informatitzades. També s’ha posat especial èmfasi en els sistemes de seguretat i en la recerca de la màxima comoditat per als pacients.

 

Inauguració del CAP La Llàntia

 

A les 16 hores, la consellera Marina Geli i l’alcalde, Joan Antoni Baron, es desplacen al carrer Verge de Guadalupe per inaugurar el nou Centre d’Atenció Primària La Llàntia, que es va posar en marxa dilluns a la confluència del carrer Verge de Guadalupe i de la Boixa.

 

El nou CAP s’obre amb part dels equips sanitaris que fins ara oferia l’Insitut Català de la Salut (ICS) al CAP de la ronda de La Cerdanya (carrer del Vallès), de manera que s’han enviat comunicats als veïns informan-los dels canvis i dels noms dels metges i infermeres que s’hi traslladen perquè els usuaris puguin triar on ser atesos. 

 

L’equipament està preparat per atendre una població de 10.000 habitants, malgrat que en el barri hi ha censada actualment una població de 4.146 ciutadans. D’aquesta manera, el CAP tindrà capacitat per atendre futures necessitats assistencials de la zona.

 

El CAP té una superfície construïda de 1.088,40 m2 i la inversió de l’obra ha estat de 2.232.649 €. Mitjançant un conveni signat el 2006, l’Ajuntament va avançar el finançament per a la construcció de l’equipament i es va encarregar del projecte i tota la tramitació i permisos per tirar-lo endavant. Les obres, tant dels enderrocs previs com de construcció del nou edifici, van ser adjudicades a l'empresa Construccions Deco, SA.

 

L’edifici té tres plantes, però només dues són accessibles per als usuaris des del carrer de la Verge de Guadalupe:

 

A la planta baixa  s'hi situa l'accés, la recepció, l'arxiu, la sala de treball administratiu i la sala de treball social, així com una bateria de sales de consulta de pediatria i medicina general, donant façana a un pati interior triangular.

 

Planta +1: s'hi situen les sales de consulta polivalent i l'aula d'educació sanitària amb els seus vestidors. També hi haurà una bateria de sales de consulta d'odontologia, ginecologia i medicina general.

 

Planta +2: s'hi situen la sala i els vestidors del personal, la sala de reunions-biblioteca, els magatzems i els locals de serveis. Aquesta planta tindrà un accés independent, aprofitant el desnivell del carrer.

 

Planta coberta: a la coberta del cos paral·lel al carrer de la Boixa s'hi situa el volum tècnic amb la maquinària de les instal·lacions. S'hi podrà accedir des de l'escala general de l'edifici.

El projecte d'edificació ha tingut en compte criteris d'economia constructiva i estalvi energètic, com l'entrada de llum natural.

 

El CAP La Llàntia sanitari forma part del Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia, que inclou també la construcció d’altres equipaments al barri, com una pista poliesportiva, un aparcament públic i diverses zones enjardinades que l’empresa municipal PUMSA està acabant.